Poliisi surmasi jälleen miehen Missourissa

Poliisin mukaan mies huuteli heille: "Ampukaa minut nyt, tappakaa minut." Tapaus ei näytä liittyvän Mike Brownin surmaan, mutta sen pelätään silti lisäävän jännitystä ennestääkin levottomalla seudulla.

Ulkomaat

Yhdysvalloissa Missourin osavaltiossa poliisi on ampunut veistä heilutelleen tummaihoisen miehen. St. Louisin poliisi kertoo surmanneensa veitsen kanssa liikkuneen 23-vuotiaan miehen tiistaina iltapäivällä reilun 6 kilometrin päässä paikalta, missä Mike Brown ammuttiin. Kaksi poliisia avasi tulen sekavasti käyttäytynyttä miestä kohti, kun hän kieltäytyi toistuvista kehotuksista laskea veitsensä.

Poliisin mukaan mies huuteli heille: "Ampukaa minut nyt, tappakaa minut."

Vaikka tapaus ei näytä suoraan liittyvän 18-vuotiaan Mike Brownin surmaan Missourin Fergusonissa tai surmaa seuranneisiin levottomuuksiin, pelätään uuden ampumisen lisäävän jännitteitä ennestäänkin raivosta kiehuvassa yhteisössä.

Pääasiassa afrikkalaisamerikkalaisista koostuvassa 21 000 asukkaan Fergusonissa on ollut mielenosoituksia ja levottomuuksia joka yö sen jälkeen, kun poliisi ampui aseettoman 18-vuotiaan Mike Brownin 9. elokuuta.

Brownin ampunut poliisi Darren Wilson on vapautettu tehtävistään tutkinnan ajaksi. Brownin perhe on vaatinut hänen pidättämistään.

Tiistaina iltapäivällä sattunut ampumatapaus on jo ehtinyt herättää kysymyksen siitä, miksi St. Louisin poliisi ei käyttänyt etälamautinta. Surmattu mies vaikuttaa kärsineen mielenterveysongelmista.

Lähteet: Reuters