Fergusonissa rauhallista - silti 47 pidätettiin

Suuri valamiehistö kokoontuu pohtimaan asetetaanko Brownin ampunut poliisi Darren Wilson syytteeseen. Mielenosoituksissa on vaadittu murhasyytteen nostamista.

Ulkomaat

Yhdestoista protestiyö Missourin Fergusonissa oli suhteellisen rauhallinen. Mellakkavarusteisiin pukeutuneet poliisit hajottivat kuitenkin mielenosoittajien kokoontumisen ja pidättivät 47 ihmistä. Aiempina öinä mielenosoitus on yltynyt ryöstelyksi, vandalismiksi ja yhteenotoiksi poliisin kanssa.

Lisäjännitteitä pelättiin sen jälkeen, kun poliisi ampui veistä heiluttaneen, ilmeisesti mielenterveysongelmista kärsineen miehen tiistaina vain muutamien kilometrien päässä Michael Brownin surmapaikalta. Keskiviikon vastaisena yönä mielenosoitus sujui kuitenkin suhteellisen rauhallisesti. Asukkaita oli pyydetty pysymään poissa kaduilta, vaikka virallinen ulkonaliikkumiskielto ei enää ole ollut voimassa.

Protestit saivat alkunsa 9. elokuuta, kun 18-vuotias aseeton Brown kuoli poliisin ampumiin luoteihin. 21 000 asukkaan Fergusonin asukkaista yli 60 prosenttia on tummaihoisia ja mielenosoituksissa poliisin toimintaa on syytetty rasistiseksi.

Suuri valamiehistö kokoontuu keskiviikkona pohtimaan asetetaanko Brownin ampunut poliisi Darren Wilson syytteeseen. Mielenosoituksissa on vaadittu murhasyytteen nostamista.

Yhdysvaltain oikeusministeri Eric Holder aikoo myös vierailla Fergusonissa keskiviikkona.

Lähteet: Reuters, AFP