Vuokatin Veto ei vielä ole päättänyt, jatkaako seura Superpesiksessä

Kahtena ensimmäisenä naisten Superpesiskautenaan pudotuspeleihin edennyt Vuokatin Veto joutuu miettimään, riittävätkö rahkeet kolmanteen Superpesiskauteen. Väistyvän pelinjohtajan mukaan joukkueella on eväitä Superpesiksen kärkeen, mutta seuran puheenjohtaja pohtii, riittävätkö varat ja talkoolaiset.

urheilu
Naisten Superpesis-joukkue Vuokatin Veto Hiukan stadionilla
Jarmo Nuotio / Yle

Naisten Superpesiksessä kaksi kautta pelanneen Vuokatin Vedon puheenjohtaja Mika Leinonen pohtii syntyjä syviä vain vuorokausi sen jälkeen, kun tämä kausi seuran osalta päättyi. Pelillisesti Vedolla olisi tilausta naisten Superpesiksessä, mutta jatkosta ei ole vielä kyetty päättämään. Harkittavana on myös se, onko kotikenttä enää Sotkamossa.

– Nyt täytyy käydä rehellisesti kaikki vaihtoehdot läpi. Tavoitteena on, että Superpesiksessä jatketaan. Se vaatii kuitenkin nykytasoa suuremmat resurssit. Meillä on liian harvoilla harteilla tekeminen ja varainhankinta. Mietittäväksi tulee, onko meillä voimia jatkaa yksin, vai löytäisimmekö riittävän vahvan tai vahvoja yhteistyökumppaneita.

Leinosen mukaan seura ei ole kokenut yhteistyökumppanikatoa kesän aikana.

– Meillä ei ole väkeä, joka ehtisi jalkautua yrityksiin hakemaan talouteen vahvistusta, myös kesän rahasotku söi mainetta. Yhdeksi mietittäväksi asiaksi tulee sekin, voisimmeko esimerkiksi tehdä syvää yhteistyötä Kainuun Liikunnan kanssa. Tämä on vasta ajatusta, neuvotteluasteelle emme ole vielä edenneet.

Väistyvä pelinjohtaja näkee Vedossa kärkijoukkueen ainekset

Vuokatin Veto pelasi itsensä kumpanakin kautena pudotuspeleihin, niissä tie katkesi ensimmäisellä kierroksella. Ensimmäisenä kautena pudotuspeleihin selviäminen oli pelaamista taitojen ylärajoilla, sillä kokemusta ylimmästä sarjatasosta ei joukkueessa liikaa ollut. Toinen kerta oli vähintään yhtä ison työn takana, sanoo väistyvä pelinjohtaja Niina Sippola.

Vuokatin Vedon pelinjohtaja Niina Sippola
Vuokatin Vedon väistyvä pelinjohtaja Niina Sippola ehtii nyt Hiukan pesisstadionille siviilit päällä.Jarmo Nuotio / Yle

– Joukkueesta lähti ensimmäisen kauden jälkeen kovia nimiä, ja rakennustyö oli sitä kautta haasteellisempi. Tämä joukkue osoitti, että täällä ei lannistuta, vaan taisteluasenne on kohdillaan.

Tämä joukkue osoitti, että täällä ei lannistuta, vaan taisteluasenne on kohdillaan.

Niina Sippola

Runkosarjan voittaja Lapuan Virkiä oli Vedolle ylipääsemätön vastus pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Sippola kuitenkin näkee, että Vedolla on kaikki ainekset nousta Lapuan tasolle.

– Vedossa pelasi nytkin kuusi B-junioria, joista viisi on ensi vuonnakin B-ikäisiä. Nämä nuoret ovat uransa alussa, ja saavat koko ajan lisää seuraa Sotkamon Urheilulukion kautta. Jos kaikki menee hyvin, nämä tytöt ovat jossain vaiheessa uraansa siellä, missä Lapuan tytöt ovat tällä hetkellä.

Päätös Superpesiksessä jatkamisesta tehdään elokuun aikana

Vedon puheenjohtaja Mika Leinonen lupaa, ettei jatkon kanssa vitkutella. Seurajohdon on tarkoitus kokoontua vielä elokuun aikana tekemään päätös tulevasta.

– Päätös on tehtävä nopesti jo pelaajienkin takia. Osaa heistä kosiskellaan kauden päätteeksi muihin seuroihin, joten meidän on pystyttävä kertomaan selkeästi pelaajille, pelaako Veto vai ei.

Leinonen pitää selvänä, että naisten Superpesistä tulisi jatkaa Kainuussa.

Osaa heistä kosiskellaan kauden päätteeksi muihin seuroihin, joten meidän on pystyttävä kertomaan selkeästi pelaajille, pelaako Veto vai ei.

Mika Leinonen

– Mutta pelipaikkaa voi tietysti miettiä. Sotkamon Hiukassa 400 katsojaa näyttää autiolta katsomolta, sama määrä Kajaanissa puolestaan takaa hienon tunnelman. Kotikentän sijainti on yksi pohdittavista asioista.

Eikä pohtiminen siihen lopu. Leinonen väläyttää, että Kainuun Liikunta voisi olla yksi syvän yhteistyön kumppani.

– Onko tulevaisuudessa mahdollisuus syventää yhteistyötä KPK:n kanssa? Ja jos pelipaikka olisi Kajaani, ja yhteistyökumppanina Kainuun suurin junioriseura, onko Superpesiksessä pelaavan seuran nimikään kiveenhakattu?