Pääpoliisiaseman remontin rahoitus yhä auki

Lappeenrannan pääpoliisilaitokselle on suunniteltu suurta peruskorjausta, sillä rakennuksessa on sisäilmaongelma. Remontin rahoitus on edelleen auki.

remontti
Lappeenrannan poliisiasema
Yle / Kare Lehtonen

Lappeenrannan pääpoliisiaseman peruskorjauksen rahoitus on edelleen auki. Tällä hetkellä remontista on valmistumassa hankesuunnitelma, mutta remontin kustannukset ovat vielä auki.

Remontin kustannusarvio vaatii poliisin oman organisaation, sisäministeriön ja valtiovarainministeriön raha-asiainvaliokunnan hyväksynnät.

Poliisihallituksen ylitarkastaja Jaana Hirvosen mukaan on periaatteessa mahdollista, ettei ministeriö hyväksy esitettävää kustannusarviota. Jos rahoitus hyväksytään, Senaatti-kiinteistöt voi tehdä investointipäätöksen, jonka jälkeen remontin suunnitelma ja korjaustyö voidaan kilpailuttaa.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan remontin pitäisi valmistua siten, että pääpoliisiasema olisi poliisin käytössä syksyllä 2017.

Lappeenrannan pääpolisiasemalla on suunniteltu suurta peruskorjausta, koska rakennuksessa on sisäilmaongelma. Talossa tullaan uusimaan talotekniikka ja pintoja. Lisäksi rakennukseen tehdään toiminnallisia uudistuksia, esimerkiksi väliseinämuutoksia.

Tällä hetkellä pääpoliisiasemalla ei ole minkäänlaista poliisin toimintaa. Rakennuksessa on ainoastaan varastotila ja autotalli. Viereisessä rakennuksessa Raatimiehenkadulla sijaitsee poliisin lupapalvelut.

Heinäkuussa rikosilmoitusten vastaanotto siirtyi Mustolaan. Mustolassa on jo useamman vuoden ajan ollut rikostutkinnan työtiloja, sekä valvonta- ja hälytyssektorin sosiaali- ja taukotiloja. Osa Lappeenrannan pääpoliisin toiminnoista on myös siirtynyt Imatralle.