1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mikkeliläinen yritys Environics sai jättitilauksen puolustusvoimilta

Mikkeliläinen korkean teknologian yritys Environics Oy toimittaa Puolustusvoimille suojeluvalvontajärjestelmiä 3,8 miljoonan euron verottomalla kauppahinnalla.

Havainnekuva Environicsin CBRUGS-kaukovalvontasensorijärjestelmästä. Kuva: Environics

Mikkeliläinen yritys Environics on tehnyt 3,8 miljoonan euron toimitussopimuksen suojeluvalvontajärjestelmistä puolustusvoimille. Kaupan hintaan ei sisälly arvonlisäveroa.

Sopimus allekirjoitettiin puolustusvoimien kansainvälisen tarjouskilpailun jälkeen.

– Kyllähän tämä on erittäin merkittävä kauppa. Meidän liikevaihto on keskimäärin 8,5 miljoonaa euroa vuodessa. Kun siihen tulee miltei neljän miljoonan euron kauppa päälle, niin puhutaan erittäin merkittävästä kaupasta, myynti- ja markkinointijohtaja Ahti Luukkonen Environicsilta kertoo.

– Meidän pitkä yhteistyö Suomen Puolustusvoimien ja Maavoimien kanssa saa tämän myötä jatkoa. Me olemme toimittaneet taistelukaasujen ilmaisinlaitteita menneinä vuosina heille.

Kauppa koskee suojeluvalvontajärjestelmiä ja CBRN-vaaranhallintajärjestelmää, jonka avulla pystytään hallitsemaan vaarallisia aineita.

Käytännössä toimitettavat tuotteet toimivat siten, että kaukovalvontajärjestelmän sensorit tunnistavat kemiallisen, biologisen tai säteilevän aineen ja järjestelmä välittää asiasta eteenpäin tietoa.

Sopimuksen työllistävä vaikutus kotimaassa on Environicsin arvion mukaan yli 20 henkilötyövuotta.

Siirrettävät suojeluvalvontajärjestelmät toimitetaan maavoimille vuoden 2015 aikana.