Hyppää sisältöön

Helsingin Sanomien päätoimittaja Riikka Venäläinen siirtyy Yleen

Riikka Venäläinen aloittaa Ylen Yhteiskunta-toimituksen päällikkönä ensi vuoden alussa. Venäläinen on toiminut Helsingin Sanomien päätoimittajana vuodesta 2011.

Riikka Venäläinen ja Atte Jääskeläinen vastasivat Ylen henkilökunnan kysymyksiin keskiviikkona Pasilassa. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan uuden organisaation päälliköt on nimitetty. Isoin uutinen nimityksissä oli Riikka Venäläisen siirtyminen Helsingin Sanomista Yleen. Venäläisestä tulee uuden Yhteiskunta-toimituksen päällikkö.

– Olen aina nähnyt oman roolini journalistipomona ensisijaisesti yleisön edustajana. Kaiken a ja o on hyvä, kiinnostava, syvällinen, analyyttinen ja muistijäljen jättävä journalismi, jota tehdään yleisölle kaikkiin niihin kanaviin, missä yleisöt viihtyvät, Venäläinen linjaa.

Uudessa organisaatiossa nykyiset Yle Uutiset ja ajankohtaistoiminta yhdistyvät yhdeksi kokonaisuudeksi. Yhteiskunta-toimituksessa yhdistyvät nykyiset kotimaan toimitus, Uudenmaan uutistoimitus ja kotimaan aiheiden erikoistoimitukset.

– Toivon organisaatioon joustavuutta siitä, että ryhdymme tekemään ajankohtaisia ja uutisia samasta ryhmästä. Suurimpiin ja tärkeimpiin aiheisiin pystytään varmasti kokoamaan aina parhaat osaajat ja tekijät, Venäläinen sanoo.

Riikka Venäläinen. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Helsingin Sanomissa Venäläinen on toiminut vuodesta 2011 asti päätoimittajana. Viime vuonna hän toimi lehden vastaavana päätoimittajana toukokuusta syyskuuhun Mikael Pentikäisen saatua potkut tehtävästä.

Sanoma-konsernissa Venäläinen on työskennellyt kaiken kaikkiaan 18 vuotta.

– Olen tehnyt pitkän työuran Hesarissa ja olen siitä todella kiitollinen ja iloinen. Olen luonteeltani vaihtelunhaluinen ihminen ja minusta tuntui, että nyt on aika mennä kohti jotain uutta ja myös oppia jotain ihan uutta.

Riikka Venäläinen aloittaa työssään Ylessä ensi vuoden alussa. Työnsä Helsingin Sanomissa hän lopettaa tänään.

Muut nimitykset uutis- ja ajankohtaistoiminnan sisältä

Yle on kertonut tänään myös organisaatiouudistuksessa perustettavien muiden osastojen päälliköiden nimet. Venäläinen on nimitetyistä ainoa, joka ei jo entuudestaan toimi Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnassa päällikkönä.

Jyri Kataja-Rahko. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Ylen nykyisestä aluetoiminnan päälliköstä Jyri Kataja-Rahkosta tulee Suomi-toimituksen päällikkö. Urheilutoimituksen päällikkönä jatkaa Panu Pokkinen.

Tv- ja radiolähetyksistä vastaavan Lähetys-osaston päälliköksi on nimitetty uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen. Toiminnan journalistisesta suunnittelusta ja operatiivisesta johtamisesta vastaavan Ohjaamo-osaston päälliköksi tulee ajankohtaistoiminnan kehittämisen päällikkö Marjo Ahonen.

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan suunnittelun ja kuvatuotannon päällikkö Hannele Muurosesta tulee uutis- ja ajankohtaistoiminnan henkilöresursseista vastaava päällikkö.

Kuvaamisesta, editoinnista ja grafiikasta vastaavan Kuva-osaston ja televisiolähetysten studio-operoinnista vastaavan Studio-osaston päälliköksi on nimitetty uutis- ja ajankohtaistoiminnan lähetyksistä ja tekniikasta vastaava päällikkö Mika Lavonen.

Sisältöjen kehittämisestä vastaavan Kehitys-osaston päälliköksi on nimitetty Mika Rahkonen, joka toimii tällä hetkellä uutis- ja ajankohtaistoiminnan internet-päällikkönä.

Aiemmin on jo kerrottu, että uutisten ulkomaantoimitus vaihtaa nimensä Yle Maailmaksi ja että sen päälliköksi tulee ulkomaantoimittaja Elina Ravantti.

.
.