1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sorsajahti alkoi antoisana

Jahdin alkulaukaukset ammuttiin tutusti puolilta päivin, ja saalista saatiin. Hyvin onnistunut pesintä ja metsämiehiä suosinut sateinen sää auttoivat.

Kuva: Antti Heikinmatti / Yle

Metsästyskausi alkoi toden teolla keskiviikkona puolilta päivin vesilintujahdilla alkaessa. Jahtikausi alkoi virallisesti jo sunnuntaina kyyhkyn metsästyksestä, mutta lukuisammin joukoin metsämiehet ovat kuitenkin lähteneet liikkeelle vasta keskiviikkona.

Meri-Lapissa jahtiin päästiin hyvissä olosuhteissa, sillä pilvinen ja sateinen sää saa vesilinnut lentämään matalalla ja helpommin haulien ulottuvissa.

Torniolaisen Arto Rahkosen jahtiporukka ampui heti jahdin avauksessa puolenkymmentä lintua.

Enpä muista että lähivuosina olisi ollu näin hyvä lento.

Arto Rahkonen

– Tämä oli kyllä poikkeuksellisen hyvä jahdin aloitus. Täytyy sanoa, että enpä muista että lähivuosina olisi ollu näin hyvä lento, Rahkonen kehuu.

Kaakamoniemen pohjoispuolen edustalla metsästänyt porukka otti jahdin aloituksen maltillisesti, vaikka lähialueilta ensimmäiset laukaukset kajahtivat jo muutamaa minuuttia vaille puolen päivän. Ehkäpä kiireisimpien jahtimiesten kello hieman edisti?

– Avaus on kuitenkin loppupeleissä aika lyhyt - puolisen tuntia ja sitten voi olla taas saman verran hiljaista ennenkuin lento alkaa taas. Täällä ollaan taas passissa sitten iltalennolle kymmenen puoli yhdentoista aikaan - sorsahan lentää mielellään hämärissä, Rahkonen tuumaa.

Keskiviikkona alkoi vesilintujahdin lisäksi myös karhunmetsästys. Läntisellä poronhoitoalueella lupia on 12 karhun kaatoon.