Oikeusministeri Fergusonissa: Ymmärrän ihmisten epäluulon poliisia kohtaan

Fergusonissa vieraillut oikeusministeri Eric Holder jakoi omia kokemuksiaan kohtaamisista poliisin kanssa. Mielenilmaukset ovat jatkuneet eri puolilla Missouria.

Ulkomaat
Eric Holder ja Ron Johnson.
Yhdysvaltain oikeusministeri Eric Holder (vas.) tapaa poliisipäällikkö Ron Johnsonin 20. elokuuta.Pablo Martinez Monsivais / EPA

Yhdysvaltain oikeusministeri Eric Holder on tavannut Missourin Fergusonissa keskiviikkona muun muassa kaupungin johtoa ja poliisin luoteihin kuolleen nuoren miehen vanhemmat. Ministeri lupasi, että tapaus tutkitaan tarkasti. Holder on ensimmäinen afroamerikkalainen tehtävässä.

– Ymmärrän hyvin, miksi monet mustat amerikkalaiset eivät luota poliisiin, Holder kuvaili.

Ministeri jakoi myös omia kokemuksiaan kohtaamisista poliisin kanssa. Holder kuvaili, kuinka hänet on pysäytetty kahdesti ylinopeudesta epäiltynä. Holderin auto tutkittiin hyvin tarkasti. Hän oli liittovaltion syyttäjä, kun hänet pysäytettiin toisen kerran.

– Muistan, kuinka nöyryyttävää se oli, hän huomautti.

Fergusonissa on edelleen järjestetty mielenilmauksia Michael Brownin puolesta. Torstain vastaisena yönä kymmenet ihmiset kokoontuivat rauhanomaiseen mielenilmaukseen. Ukkosmyrskyn ja rankkasateiden arvioidaan rauhoittaneen mielenosoituksia entisestään. Poliisi oli paikalla kevyemmissä varusteissa kuin aiemmin.

Missourin Claytonissa puolestaan papit, rabbi ja imaami ovat johtaneet yli sadan ihmisen mielenilmausta, kertoo uutistoimisto AFP. Mielenosoittajat, joiden joukossa oli runsaasti valkoihoisia, vaativat piirikunnan syyttäjältä oikeutta Brownille.

Lähteet: AP, AFP, Reuters