Miesten superpesiksessä ratkaisun hetkiä

Miesten Superpesiksen puolivälierissä on torstai-iltana mahdollisuus ratkaista jatkoon menijöitä ja kesälomille jääviä joukkueita. Kaikki neljä otteluparia ovat 2-0 -tilanteessa ja välierät siintävät Vimpelille, Sotkamolle, Joensuulle ja Hyvinkäälle.

urheilu
seinäjoen jymyjussit harjoituksissa ennen peliä
Seinäjoen JymyJussit aamuharjoituksissa ennen tärkeää puolivälieräottelua. Elina Niemistö / Yle

Pesäpallokesä uhkaa päättyä torstaina muun muassa Koskenkorvan Urheilijoiden ja Seinäjoen JymyJussien osalta, jolleivat ne löydä uutta vaihdetta otteisiinsa. Puolivälierät ovat edenneet kolmanteen otteluun ja kumpikin joukkueista on 2-0 -sillassa.

Torstai-iltana joukkueet ovat siis pakkovoiton edessä. Välieriin edetäkseen on voitettava kolme ottelua.

– Olen ihan levollisin mielin. Meillä on vielä varastossa asioita. Ei olla päästy vielä ihan parhaalle tasolle niillä osa-alueilla, joilla pelit ratkaistaan, sanoo JymyJussien pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

– Kotiuttaminen on takunnut. Siihen kun saadaan muutama onnistuminen uskon, että pelin kuva muuttuu täysin. Rennosti ja kaikki likoon tänään. Tärkeintä on myös, että pelataan peli kerrallaan, miettii vakavailmeinen, mutta päättäväinen Kivimäki.

Kivimäki toivoo Seinäjoen pesäpallostadionille illalla ääntä ja kannustusta, sillä katsomossa on ollut kesällä turhankin hiljaista. Kolmannet puolivälieräottelut pelataan torstai-iltana Seinäjoella, Vimpelissä, Sotkamossa ja Joensuussa.

Superpesiksen alemmissa pudotuspeleissä Alajärven Ankkureilla on mahdollisuus varmistaa sarjapaikkansa miesten Superissa ensi kaudellakin. Ankkurit pelaa kolmatta kertaa Kankaanpään Mailaa vastaan ja johtaa sarjaa nyt 2-0. Illan ottelu pelataan Kankaanpäässä.