Kenraali Hägglund: Venäjästä ei sotilaallista uhkaa Suomelle – "Sai viimeksi niin rankasti turpiinsa"

Kenraali Gustav Hägglundin mukaan Venäjän hyökkäyskynnys Suomeen on tavattoman korkea.

Aamu-tv
Gustav Hägglund.
Entinen puolustusvoimain komentaja Gustav Hägglund on tottunut ottamaan kärkevästikin kantaa ajankohtaisiin aiheisiin. Nyt hän on pistänyt ajatuksensa kirjoihin ja kansiin. Hägglundin kanssa keskusteltiin Aamu-tv:ssä muun muassa Ukrainan kriisistä ja Venäjä-suhteista.

Suomen on tärkeä tiedostaa, että Venäjä on tarvittaessa valmis käyttämään sotilaallista voimaa, sanoo kenraali Gustav Hägglund.

Hägglundin arvion mukaan Venäjällä tuskin kuitenkaan on minkäänlaista suunnitelmaa valmiina Suomen-hyökkäyksen varalta, eikä Venäjästä ole akuuttia tai ajankohtaista sotilaallista uhkaa Suomelle.

– On paljon houkuttelevampia kohteita. Ne sai viimeksi niin rankasti turpiinsa sekä talvisodassa että kesällä 1944, että hyökkäyskynnys on tavattoman korkea, Hägglund sanoi torstaina Ylen aamu-tv:ssä.

Sen sijaan Venäjä voisi Hägglundin mielestä yrittää palauttaa poliittista vaikutusvaltaa, joka Neuvostoliitolla oli yya-sopimuksen aikana.

Hägglund sanoo uskovansa, että Venäjä on tämänhetkiseen Suomen-suhteeseensa tyytyväinen, koska se on Venäjälle hyödyllinen.

– Maiden taloudet täydentävät toisiaan. Ja onhan tämä esimerkki siitä, miten hyvin [Venäjä] tulee toimeen naapurin kanssa.

Hägglund muistuttaa, että Venäjällä on useita naapurimaita, joiden kanssa se ei tule toimeen. Näihin lukeutuvat esimerkiksi Baltian maat.