Oikaisu: Sijoittajan rahoja ei jäädytetty rahanpesuepäilyn vuoksi

Sambian ex-presidentin lesken Regina Chiluban sijoitusta Hämeenlinnan Sunny Car Centeriin ei ole jäädytetty rahanpesuepäilyjen vuoksi, vaan sijoitus viipyy muista syistä.

Kotimaa
Sunny Car Centerin sambilainen rahoitus jumissa.
Sunny Car Centerille tarkoitetuista rahoista kertoo verkkolehti Zambian WatchdogKari Mustonen/ Yle Häme

Toisin kuin Yle Häme torstaina 14.8.14 uutisoi, Sambian ex-presidentin lesken Regina Chiluban sijoitusta Hämeenlinnan Sunny Car Centeriin ei ole jäädytetty rahanpesuepäilyjen vuoksi, vaan sijoitus viipyy muista syistä. Sopimuksen mukaan kyse on 26,8 miljoonasta punnasta (noin 33,6 miljoonasta eurosta).

Pahoittelemme virheellistä uutisointiamme.

Samassa rahoitusjärjestelyssä on kuitenkin aiemmin tänä kesänä ollut jäädytettynä Suomesta eteläafrikkalaiselle pankkitilille maksettu 268 000 punnan (336 000 euron) rahaerä. Regina Chilubaa edustavan Mark Wilsonin mukaan tällä Sunny Car Centerin maksamalla summalla on tarkoitus järjestää oikeuden lupa Chiluban sijoituksen siirtämiseksi Iso-Britanniasta Suomeen.

Jäädytyksen ja selvitysten jälkeen poliisi palautti rahat Sunny Car Centerin käyttöön ja toimitusjohtaja Markku Ritaluoma maksoi summan uudelleen. Tapauksesta tarkemmin täällä.