Ely-keskus: Joutsenon bussivuorot Lappeenrannan vastuulla

Lappeenrannan kaupunki ei ottanut vastuuta Joutsenon heikentyneestä linja-autoliikenteestä. Ely-keskus puolestaan heittää pallon takaisin kaupungille, koska Joutseno on kaupunginosa siinä missä Skinnarilakin.

Joutseno
Linja-auto
YLE

Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen mukaan Joutsenon kaupunginosan bussiliikenne kuuluu Lappeenrannan kaupungin vastuulle. Ely-keskus on saanut paljon palautetta Imatran ja Lappeenrannan välillä kulkevista linja-autovuoroista erityisesti Joutsenosta.

– Tietty roolijakohan tässä on. Joutseno on Lappeenrannan kaupungin aluetta, sanoo Ely-keskuksen joukkoliikennevastaava Ulla Marjamaa.

Varsinkin entisiä Joutsenon lukiolaisia bussivuorojen ja- reittien muuttuminen on kismittänyt, koska kaupunki lupasi heille, että bussiyhteydet ovat hyvä keskustan lukioihin.

– Tilanne on nyt ihan eri kuin keväällä. Voi olla, että muutoksista ei kaikilta osin ole ollut kaupungillakaan tietoa, arvioi Ulla Marjamaa

Nopeilla vuoroilla halutaan houkutella uusia asiakkaita

Ely-keskuksessa palaute on otettu huomioon ja joillekkin suosituimmille aamuvuoroille on lisätty kalustoa. Myös aikatauluihin on tulossa pieniä muutoksia, jotta ne vastaisivat paremmin asiakkaiden tarvetta. Suuria muutoksia kesken sopimuskauden ei kuitenkaan voida tehdä.

Ely-keskus on neuvotellut kaupunkien kanssa uusia linja-autolinjoja suunnitellessaan. Viime kevääseen verrattuna monen bussivuoron reitti oikeni melkoisesti ja ne kulkevat nyt pitkälti kuutostietä pitkin.

– Meidän näkökulmasta on tärkein tämä Imatra–Lappeenranta väli. Halusimme nopeutaa ja selkeyttää vuoroväliä, minkä toivomme houkuttelevan uusia käyttäjiä, Marjamaa sanoo.

Mm. Joutsenon lukiolaiset ovat olleet pettyneitä, kun bussivuorot ja -reitit muuttuivat täksi syksyksi. Nyt moni bussi kulkee suoraan kuutostietä pitkin.