Duudsonit postimerkeistä: On kunnia päästä valtionpäämiesten rinnalle

Duudsonit saa oman postimerkkisarjan, jonka tarkoitus on edistää ryhmän tekemää koulukiusaamisen vastaista työtä. Merkeissä kehotetaan positiiviseen jekuttamiseen negatiivisen kiusaamisen sijaan. Hyvän jekun jälkeen jokaista naurattaa.

ilmiöt
Syyskuun alussa ilmestyvillä Duudsonit-postimerkeillä kiinnitetään huomiota koulukiusaamiseen.
Itella Posti Oy

Syyskuun alussa ilmestyvät Duudsonit-postimerkit ovat osa Duudsonien koulukiusaamisen vastaista työtä. Merkeissä kouluikäiset duudsonit seikkailevat neljässä sarjakuvatyyppisessä merkissä.

– On kunnia asia päästä postimerkkiin valtionpäämiesten rinnalle, naurahtaa HP Parviainen Duudsoneista ja kehaisee, miten postimerkeillä saadaan kiusaamisen vastaiselle sanomalle hyvin näkyvyyttä.

"Hyvän jekun jälkeen kaikkia naurattaa!"

Duudsonit-merkeissä kannustetaan kiusaamisen sijaan piristämään koulupäivää positiivisella jekuttelulla.

– Meillä on porukassa kokemusta omakohtaisesta koulukiusaamisesta. Se on mollaamista ja toisen lyttäämistä. Jekuttelussa taas aina lopuksi kaikki nauraa, HP Parviainen sanoo.

– Jos olisimme kiusanneet toisiamme, olisi meilläkin monta unelmaa jäänyt toteutumatta. Duudsoneita ajaa eteenpäin ystävyys ja on hienoa, että saamme tehdä parhaiden ystävien kanssa töitä ja kiertää maailmaa, Parviainen toteaa.

Yksittäistä parasta jekkua HP Parviainen ei osaa nimetä, mutta muistuttaa jekuttamisen yleisistä säännöistä.

– Sen lisäksi, että jekun jälkeen tosiaan kaikkia naurattaa, jekutuksen kohdetta pitää vaihtaa tarpeeksi usein eikä heikompiaan saa koskaan jekuttaa. Lisäksi jekuttajan pitää olla valmis olemaan myös vuorollaan jekutuksen kohteena, Parviainen muistuttaa.

Duudsonien koulukiusaamisen vastainen työ jatkuu mm. HP Parviaisen ja Jarpin kouluvierailuilla.

– Yksi jekutussäännöistä ja tärkeä muistettava on, että kiusaamiseen pitää aina puuttua. Ellei itse uskalla mennä väliin, pitää kertoa aikuiselle, HP päättää.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus