1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. media

Radio Keski-Pohjanmaan kuuluvuus paranee

Yle Radio Keski-Pohjanmaan uusien lisälähettimien tehot nousevat moninkertaisiksi Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Evijärvellä. Radio Suomen kuuluvuus laajenee etenkin järviseudulla.

media
Radio Keski-Pohjanmaan taajuudet esittävä grafiikka.

Verkkoyhtiö Digita nostaa viime talvena Kokkolaan, Pietarsaareen ja Evijärvelle asennettujen Radio Keski-Pohjanmaan uusien lisälähettimien tehoja moninkertaisiksi nykyisestä. Operaatio parantaa merkittävästi radion kuuluvuutta alueilla.

– Asiaa lähdettiin purkamaan ja analysoimaan kuuntelijapalautteen pohjalta ja nyt on löydetty hyvä ratkaisu, iloitsee Digitan liiketoimintapäällikkö Pentti Haatanen.

Kuuluvuus paranee erityisesti Evijärven lähettimen 90,7 MHz ympäristössä eli Lappajärvellä, Kortesjärvellä, Lillbyssä, Teerijärvellä ja Vetelin Räyringissä.

– Erityisesti Evijärven seudulla on toimittu erittäin pienillä tehoilla tähän asti eli nyt Evijärven taajuudelle tulee merkittävä kuuluvuusalueen parannus, kertoo Haatanen.

Perhon lähettimen tehoa nostettiin jo keväällä. Digita nostaa lisäksi Pietarsaaressa Yle Radio Vegan / Österbottenin lähetystehoa, mikä parantaa aseman kuuluvuutta alueella.

Kokkolan, Pietarsaaren ja Evijärven lähettimet ovat toimineet maaliskuusta alkaen pienillä lähetystehoilla ja tilapäisillä radioluvilla. Yleisradio sai 15.7 näille taajuuksille pitkäaikaiset luvat.

Huoltokatkoksia ennen tehon korotuksia

Tänään perjantaina tehtävien asennustöiden takia Kokkolan lähetin taajuudella 87,6 MHz vaikenee enintään kahdeksi tunniksi kello 9–13 välillä. Radiota voi kuunnella tuolloin Kruunupyyn taajuuden 97,6 MHZ kautta.

Keskiviikkona 27.8. kello 8–16 Yle Radio Keski-Pohjanmaan lähetyksessä on puolestaan kahdesta neljään kappaletta arviolta viiden minuutin katkosta Evijärven, Kokkolan ja Pietarsaaren lähettimillä, näiden katkosten jälkeen uusi lähetysteho on käytössä. Katkoksen koskevat myös Pietarsaaressa Yle Radio Vegan lähetystä.

Lue seuraavaksi