1. yle.fi
  2. Uutiset

Joutsen rakentaa Riihimäelle uuden untuvavuodevaatteita valmistavan tehtaan

Untuvatakkeja, - peitteitä ja -tyynyjä paljon ulkomaille myyvä Joutsen Finland laajentaa Riihimäellä sijaitsevaa tehdastaan parilla miljoonalla eurolla. Uusia työpaikkoja ei tule. Vuodenvaatteisiin keskittyvän tehtaan rakennustyöt on aloitettu.

talous
Joutsen Finlandin uuden tehtaan työmaalla on kaivinkone
Joutsen Finlandin uusia untuvaisia vuodevaatteita tekevä tehdas tulee kiinni vanhoihin tiloihin. Työmaalla tehdä vasta pohjatöitä.Miki Wallenius / Yle

Joutsen Finlandin uuden vuodevaatteita valmistavan tehtaan rakentaminen on alkanut kolme viikkoa sitten Riihimäellä. Kaksi miljoonaa euroa maksava rakennustyö valmistuu ensi keväänä. Uudisrakennus tulee vanhan tehtaan kupeeseen ja siihen tulee neliöitä 1500.

Untuvapeitteitä, -tyynyjä ja -takkeja valmistava perheyritys haluaa pitää untuvavuodevaatteiden valmistuksen kotimaassa jatkossakin, toteaa Joutsen Finlandin toimitusjohtaja Eero Kotkasaari tiedotteessaan.

Allergikoille sopivaa untuvaa

Uudisrakennus kokoaa vuodenvaatteiden valmistuksen yhteen pisteeseen, kun sitä nyt on jouduttu ripottelemaan eri paikkoihin. Keskittämällä työt yritys toivoo parantavansa myös kilpailukykyään ja tehokkuuttaan.

Untuvavuodevaatteiden valmistuksessa käytetään eurooppalaista untuvaa, jonka tuotekehittelyssä on ollut apuna Allergia- ja Astmaliitto.

Riihimäkeläisyrityksen tärkeimmät vientimarkkinat ovat lähialueiden lisäksi Kaukoidässä. Joutsen työllistää yhteensä 110 henkeä, joista Suomessa 52. Joutsenen liikevaihto oli vuonna 2013 10,4 milj. €.

Lue seuraavaksi