1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mäntsälän kunnalla kiire löytää väistötilat Ehnroosin koulun oppilaille

Puolet Ehnroosin koulun oppilaista opiskelee jo parakeissa, mutta nyt kunta valmistautuu tyhjentämään koko koulun oppilaista. Koulun henkilöstö on kärsinyt sisäilmaongelmista.

Ehnroosin koululaiset opiskelevat parakeissa ainakin tulevat vuodet. Kuva: Yle

Mätsälän kunnalla on kova kiire löytää tilat Ehnroosin koulun oppilaille. Koulun viidestäsadasta oppilaasta puolet käy jo koulua parakeissa Myllymäen koulun kentällä, mutta puolet oppilaista on edelleen vailla väistötiloja.

Koulu joutunee käyttökieltoon lokakuun alussa sisäilmaongelmien vuoksi. Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta päättää asiasta syyskuun 9. päivänä.

Kunta oli jo käynnistänyt tarjouskilpailun väistötilojen toimittamisesta, mutta kesäkuussa se joutui hylkäämään kaikki tarjoukset kilpailutukseen osallistuneen Parmaco Oy:n tekemän valituksen vuoksi.

Ehnroosin koulun väistötiloista järjestetään uusi kilpailutus, joten lisää parakkeja saadaan vasta tammikuussa 2014.

Nyt ei ole tietoa, mihin 250 koululaista sijoitetaan loka-tammikuun väliseksi ajaksi, kertoo opetuspäällikkö Janne Mäkinen.

– Suunnittelu on käynnistynyt yhteistyössä teknisten palvelujen kanssa, mutta en osaa vielä sanoa, mistä tilat saadaan.

Mäkisen mukaan on mahdollista hyödyntää kunnan muita rakennuksia. Oppilaat saatetaan myös hajauttaa eri rakennuksiin.

– Tavoitteena on saada ratkaisu, joka olisi mahdollisimman edullinen koulunkäyntiä ajatellen, ettei koulupäivän aikana tulisi runsaita siirtymiä. Mikäli tilaratkaisu saadaan lähelle Ehnroosin koulua, sen vaikutus koulumatkoihin on vähäinen.