1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaasan sataman rahtiliikenne notkahti viime vuodesta

Vaasan sataman kautta kulkevan rahdin määrä on pudonnut viime vuodesta. Satamajohtaja Teijo Seppelinin mukaan rahtimääriä arvioidaan kuitenkin vain vuositasolla, eikä ole huolissaan rahtiliikenteen notkahduksesta.

liikenne
Rahtiliikenne vilkastuu Vaasan satamassa
YLE / Hans Holmgren

Vaasan sataman kautta kulkevan rahdin määrä on pudonnut alkuvuonna. VUoden alusta heinäkuun loppuun mennessä tuontia on ollut 117 971 tonnia vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Tonneissa mitattuna suurin vähennys on tapahtunut kivihiilessä, jonka tuonti oli keskeytynyt sataman purkulinjastojen remontin vuoksi kesän aikana. Myös lannoitteiden ja raakamineraalien tuonti on hiipunut viime vuodesta.

– Tuonti ja vienti heittelevät vuoden aikana, tarkemmin tilannetta voidaan arvioida vasta loppuvuodesta, sanoo satamajohtaja Teijo Seppelin, ja lisää, että mitään huolestuttavaa ei luvuissa näy.

Seppelin nostaa tavaraliikennetilastosta esiin tuulivoimakomponenttien tuonnin, niitä odotetaan vielä lisää tänä vuonna.

– Viennin kasvattamisen eteen työskentelemme edelleen vahvasti.

Kaikki tavaraliikenne huomioon ottaen tuonti Vaasan satamaan on pudonnut 13 prosenttia, vienti puolestaan on laskenut kolme prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Matkustajaliikenteessä on heinäkuun loppuun mennessä ylitetty 100 000 raja, matkustajaliikenne on kasvanut viime vuoden vastaavasta ajasta neljä prosenttia. Heinäkuun loppuun mennessä matkustajia on tilastoitu 102 075.

Lue seuraavaksi