1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Valio laktoosittomista tuotteista: Toimituskatkos Venäjälle kompensoidaan muutamassa viikossa

Yhtiö aloittaa laktoosittomien maitotuotteiden viennin Venäjälle mahdollisimman nopeasti. "Kaikki kysyvät, onko se tämä päivä, onko se huominen päivä. Se on ihan tässä näin", sanoo Valion Venäjän-liiketoimintaa johtava Mika Koskinen.

Laktoosittomien maitotuotteiden toimituskatkos Suomesta Venäjälle ei ehtinyt aiheuttaa Valiolle merkittäviä tappioita kahdessa viikossa, arvioi yhtiön Venäjän-liiketoimintaa johtava Mika Koskinen.

Venäjä höllensi tuontikiellossa olevien elintarvikkeiden listaa eilen keskiviikkona siten, että se salli muun muassa laktoosittoman maidon ja laktoosittomien maitotuotteiden maahantuonnin.

– Luulen, että pystymme parin kolmen viikon aikana kompensoimaan isoilla toimituksilla sen, mitä menetimme (tuontikiellon aikana). Kun hyllyt ladataan täyteen, saamme myynnin melkein kokonaan takaisin, Koskinen sanoo.

– Aina, kun hyllyt tyhjenevät, on siirrettävä isoja määriä, jotta paikat saadaan taas täyteen.

Koskisen mukaan Valio käynnistää laktoosittomien tuotteiden viennin Venäjälle mahdollisimman nopeasti.

– Kaikki kysyvät, onko se tämä päivä, onko se huominen päivä. Se on ihan tässä näin. Loppujen lopuksi tässä pitkässä surkeassa jaksossa se, minkä vuorokauden puolelle se menee, ei varmaankaan ole niin tärkeää.

Koskinen uskoo yhtiön pystyvän kahden viikon toimituskatkoksesta huolimatta vastaamaan kysyntään Venäjällä. Yhtiössä on joka tapauksessa haluttu panostaa laktoosittomiin tuotteisiin, hän kertoo.