Irtisanottujen kotkalaisahtaajien oikeuskiista saamassa jatkoa

AKT:n ja satamaoperaattori Stevecon välinen oikeusmittelö ei ole ohi. Steveco hakee lupaa kolmanteen erään korkeimmasta oikeudesta.

talous
Ahtaaja katsoo piemään tilaan.
Jani Aarnio / Yle

Satamaoperaattori Stevecon ja Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n välinen oikeuskiista kotkalaisten ahtaajien irtisanomisista on saamassa jatkoa. Steveco valittaa hovioikeuden päätöksestä korkeimpaan oikeuteen.

Kiista on peruja kevään 2010 tapahtumista, joilloin Steveco irtisanoi 63 Kotkan satamassa työskennellyttä ahtaajaa.

Työntekijöitä edustava AKT oli sitä mieltä, että osa irtisanomisista oli laittomia ja riitautti ne. Lopulta Steveco tuomittiin käräjäoikeudessa 17 ahtaajan laittomasta irtisanomisesta yli 300 000 euron vahingonkorvauksiin. Tuomion mukaan Steveco irtisanoi ahtaajat laittomasti heidän terveydentilansa perusteella.

Itä-Suomen hovioikeus piti tuomion voimassa ja nosti korvausmäärää entisestään. Hovioikeuden käsittelyn jälkeen Stevecon vahingonkorvausmäärä nousi oikeudenkäyntikuluineen yli 400 000 euroon.

Stevecon toimitusjohtaja Henri Kuitunen ei toistaiseksi halua kommentoida kiistaa tarkemmin. Korkein oikeus päättää myöhemmin, annetaanko asiassa valituslupaa.