Joutsenon bussivuorot eivät palaa ennalleen – joitakin parannuksia tulossa

Joutsenon bussivuoroihin on tulossa joitakin parannuksia. Lappeenrannan kaupunki maksaa 50 000 euroa, jotta liikenne palautuisi edes tyydyttävälle tasolle. Bussivuorojen palauttaminen entiselleen maksaisi 150 000 euroa enemmän.

Lappeenranta
Ihmisiä matkalla töihin ja kouluun
YLE

Lappeenrannan kaupunki oli vielä keväällä siinä käsityksessä, että Joutsenon ja Lappeenrannan välinen bussiliikenne jatkaa samanlaisena kuin ennenkin. Ely-keskus kilpailutti liikenteen ja tulokset olivat selvillä vasta kesäkuussa.

– Ely-keskus huomasi, että sillä ei ollut niin paljon rahaa kuin entisen kaltaiset reitit olisivat maksaneet, sanoo Lappeenrannan kaupungininsinööri Pasi Leimi.

Aiemmin osa bussivuoroista koukkasi Joutsenon Ilottulantien kautta. Vanhan mallin säilyttäminen olisi maksanut 250 000 euroa. Uudet vuorot astuivat voimaan 1. heinäkuuta.

– Kun aikataulu oli näin tiukka, kaupunki ei ehtinyt reagoida näihin muutoksiin, sanoo Leimi.

Raivoisan palautteen jälkeen kaupunki, kasvatus- ja opetustoimi sekä ely-keskus ovat neuvotelleet parannuksista. Sopimuksen mukaan Lappeenrannan ja Imatran välistä bussiliikennettä ostetaan 100 000 eurolla vuosittain. Kaupungin osuus siitä on puolet.

– Parannusten pitäisi olla sellaisia, että turvataan koululaisten liikkuminen. Samaan tasoon ei tosin päästä kuin aiemmin, mutta tyydyttävälle tasolle. Tyydyttävä taso tarkoitttaa sitä, että koululaiset pääsevät kouluun aamulla ja illalla pois, mutta vaihtoehtoja ei ole niin paljon kuin kalliimmassa vaihtoehdossa, sanoo Leimi.

Kaupungininsinööri Pasi Leimi ei osaa vielä sanoa koska uudet järjestelyt astuvat voimaan.

– Minä toivoisin, että asiat olisivat jo huomenna selvät. Mutta tähän hetkeen mennessä en ole saanut vielä ely-keskukselta vastausta, miten neuvottelut liikennöitsijöiden kanssa etenevät.

Lappeenrannan kaupunki tiedottaa muutoksista omilla nettisivuillaan.

Twitter: @MarjoPiril (siirryt toiseen palveluun)