"Donetskin kansantasavaltaa" tukeva demaripoliitikko saa jatkaa SDP:n jäsenenä

Porilaisen Evgenia Hildén-Järvenperän toiminta Itä-Ukrainan separatisteja tukevan "Donetskin kansantasavallan" edustuston lehdistösihteerinä on herättänyt kummastusta ja sanktiovaatimuksia SDP:ssä. Hildén-Järvenperän puolueosasto tyytyy kuitenkin siihen, että hän jättää osaston sihteerin tehtävät.

Kotimaa
Johan Bäckman, Pirkko Turpeinen-Saari (sd.), Mikko Elo (sd.) ja Evgenia Hildén-Järvenperä (sd.) keskustelemassa Ukrainasta.

Porin Demarit ry ei lähde erottamaan tai rankaisemaan muulla tavalla Itä-Ukrainan separatisteja voimakkaasti tukevaa jäsentään. Evgenia Hildén-Järvenperä (sd.) toimii dosentti Johan Bäckmanin johtaman "Donetskin kansantasavallan" edustuston lehdistösihteerinä.

Hildén-Järvenperän toiminta on saanut aikaan voimakkaita reaktioita SDP:ssä. Muun muassa Lounais-Suomen Demarinuoret ovat vaatineet hänelle ja muille separatisteja varauksetta tukeville demareille sanktioita.

Jättää sihteerin paikan

Porin demarien puheenjohtaja Rauli Taimi katsoo, että erottamiselle tai muille järeille toimenpiteille ei ole tarvetta. Evgenia Hildén-Järvenperä itse ilmoitti torstai-iltana puolueosaston johtokunnan kokouksessa jättävänsä osaston sihteerin tehtävät.

– Hienoa, että Evgenia teki itse tämän ratkaisun. Meidän puoleltamme asia on nyt loppuun käsitelty emmekä näe tarvetta muille toimenpiteille. Esimerkiksi erottaminen olisi liian rankka toimenpide ja se vaatisi osaston yleiskokouksen kutsumista koolle, Taimi sanoo.

Taimen mukaan Hildén-Järvenperä voi jatkaa toimintaansa Itä-Ukraina-asioissa, kunhan ei vahingoita SDP:tä tai toimi puolueen nimissä.

Meidän puoleltamme asia on nyt loppuun käsitelty.

Porin Demarit ry:n puheenjohtaja Rauli Taimi

Hildén-Järvenperä toimii myös Satakunnan ammattikorkeakoulun hallituksessa ja oli SDP:n puoluekokouksen varaedustaja.

Donetsk ja demarit

Hildén-Järvenperän lisäksi myös muun muassa helsinkiläinen demari Pirkko Turpeinen-Saari on tukenut voimakkaasti Itä-Ukrainan separatisteja. Molemmat olivat mukana Porissa järjestetyssä ja kummastusta SDP:ssä herättäneessä tilaisuudessa, jonka koollekutsujana oli "Donetskin kansantasavallan" edustustoa johtava Johan Bäckman.

Mukana tilaisuudessa oli myös ex-kansanedustaja Mikko Elo (sd.), joka on arvostellut voimakkaasti Suomen toimintaa Venäjä-pakotteiden asettamisessa. Elo on kuitenkin korostanut, että hän ei jaa kaikkia mielipiteitä tilaisuuden muiden osallistujien kanssa.

SDP on sanoutunut voimakkaasti irti tilaisuudessa esitetyistä mielipiteistä.