Hyppää sisältöön

Junalla Armi Kuuselaa katsomaan – "Sykähdyttää niin kuin Tauno Palo"

Vuoden 1952 Miss Universumin vierailu kotikunnassaan Muhoksella saa lauantaina ihmisiä liikkeelle lähikunnista. Kajaanilaisnainen matkustaa ystäviensä kanssa junalla Armi Kuuselaa katsomaan.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Miss Universum Armi Kuusela saapui v�enpaljouden keskelle voitokkaalta kilpailumatkaltaan.Lähde: Elävä Arkisto

Kauniin 17-vuotiaan muhoslaisen tytön tarina on painunut syvälle aikalaisten mieliin.

– Muistan tasan tarkkaan, kun hänet valittiin, hän on vain seitsemän vuotta minua vanhempi. Armi on niin ihanan herttainen tyttö ja täältä läheltä. Ensimmäinen suomalainen maailman missi, ihastelee kajaanilaisnainen, joka ei halua nimeään julki.

Miss Universum Armi Kuusela vilkuttaa suomalaisille palattuaan kilpailumatkalta Yhdysvalloista. Kuva: Kalle Kultala

Nainen on seurannut Armi Kuuselan elämää läpi vuosikymmenien, vaikka välillä vuoden 1952 Miss Universum on ollut pois julkisuudesta.

Armi on niin ihanan herttainen tyttö ja täältä läheltä. Ensimmäinen suomalainen maailman missi.

Kajaanilainen Armi-fani

– Kuvalehdissä on ollut joskus juttuja. Kerran olen nähnyt hänet livenä Seurahuoneella silloin alkuvaiheessa. Armi sykähdyttää samalla tavalla niin kuin Tauno Palo. Olen tavannut hänetkin, ja minulla on Palon kirjakin omistuskirjoituksella.

Muutama ystävä lähtee mukaan, kun kajaanilaisnainen matkustaa junalla Armi Kuuselaa katsomaan.

– Olen kuullut, että nuoremmatkin ovat kiinnostuneet Armi Kuuselasta. Oulusta on kuulemma tulossa paljon porukkaa. Onhan se mukavaa, kun Armi ottaa vielä miehensä mukaan ja lapsensa ja lapsenlapsensa. Ja ihana huomionosoitus kunnalta laittaa Armin läheisten haudat kuntoon.

Armi Kuuselaa voi tavata avoimessa yleisötilaisuudessa Muhoksella lauantaina 23.8. kirkonkylän koululla klo 15.30–17.00.

.
.