Joni Wiman kaasuttelee Daytonassa viikonloppuna

Raaseporilainen Joni Wiman hätyyttelee kärkeä rallicrossin kansainvälisessä kilpasarjassa Yhdysvalloissa. Seuraava osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Floridan Daytonassa. Nopean klassikkoradan pitäisi sopia Wimanille hyvin.

Rallicross
Joni Wiman kaasuttaa Daytonan klassikkoradalla viikonloppuna
Ford

Ennen Daytonaa Joni Wiman on Global Rallycross -sarjassa neljännellä sijalla. Tuntumaa Daytonan kaltaisiin nopeisiin ratoihin Wiman on hakenut Kanadasta GRC-sarjan tauon aikana.

- Löysimme autoon muutamia hyviä säätöjuttuja, jotka paransivat ajettavuutta. Samojen säätöjen pitäisi sopia myös Daytonaan. Luulen, että Daytonan kisaan lähdetään melko samoilla säädöillä, sillä auto oli Kanadassa hyvä, Wiman pohtii.

Kuljettajalupaus ei ole aikaisemmin kisannut Daytonassa, mutta ilmakuvan perusteella radan pitäisi sopia hänelle hyvin.

- Kuvan perusteella rata on nopea. Se sisältää suhteellisen paljon asvalttia ja nopeita mutkia - pitäisi siis sopia minulle.

GRC-sarjan puoliväli ylittyi viisi viikkoa sitten. Yhteispisteissä viiden kuljettajan kärkiryhmä on jo ottanut kaulaa muihin kisaajiin. Wimanillakin on vielä mahdollisuus koko sarjan voittoon, vaikka ykköspaikkaa pitää tällä hetkellä brasilialainen Nelson Piquet Jr.

- Pitkässä kymmenen osakilpailun mittaisessa sarjassa kaikki osakilpailut ovat tärkeitä etenkin tästä eteenpäin. Pitää ajaa järkevästi ja välttää hölmöilyjä. Voitosta kuitenkin taistellaan myös Daytonassa, Wiman lupaa.