Imatran Inkeri puolustaa mielenterveyskuntoutujia

Sinikka Kurri on uusi Imatran Inkeri. Imatran näkyvä symboli valittiin nyt jo 45. kerran.

Imatra

Imatran Inkeri vuosimallia 2014 on psykiatrinen sairaanhoitaja Sinikka Kurri. Imatran Nuorkauppakamari valitsi uuden Inkerin, jonka henkilöllisyys julkistetaan perinteisesti Imatra-päivänä. Uusi Imatran Inkeri on järjestyksessä jo 45:s.

Uuden Inkerin valinnassa on painanut Sinikka Kurrin pitkäaikainen pyyteetön työ mielenterveyskuntoutujien hyväksi. Hän pyrkii myös korjaamaan kanssaihmisten asenteita mielenterveyskuntoutujia kohtaan.

– Mielenterveystyö veti minua puoleensa jo opiskeluaikoina. Valmistuin sairaanhoitajaksi Lappeenrannassa ja päätin sen jälkeen erikoistua psykiatriseksi sairaanhoitajaksi. Olen työskennellyt mielenterveyssektorilla lähes 40 vuotta, Sinikka Kurri kertoo.

Tällä hetkellä osa-aikaeläkkeellä oleva Sinikka Kurri on viime vuodet toiminut Imatran Klubitalolla, jonka toimintaa hän oli käynnistämässä 16 vuotta sitten ja jota hän johti alusta asti.

– Imatran Klubitalon toiminnan käynnistivät Imatran kaupunki ja Imatran Mielenterveys ry yhdessä, ja kolmannen sektorin kehittäminen on edelleen yhtenä kehittämiskohteena Imatran terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan linjauksessa, Kurri sanoo.

Uuden Inkerin feresi on vihreä

Imatran Inkerin valinta on pitkäaikainen perinne. Inkeri on saanut nimensä Toivo Kärjen säveltämästä ja Reino Helismaan sanoittamasta Imatra-valssista.

Imatran Inkeri kantaa tunnuksenaan riipusta, jossa on Imatrankosken pohjasta haettu kivi. Vaatetuksena Inkereillä on jokaiselle erikseen räätälöity feresi, johon kuuluvat rajakarjalaisen naisen puuvillainen, värikäs liivihame ja valkoinen leveähihainen pusero sekä koristeellinen esiliina.

Uuden Inkerin feresi on Sinikka Kurrin mielivärin mukaisesti vihreä.