Cheek kohtaa faninsa tänään ensimmäisessä stadionkonsertissa

Helsingin Olympiastadionin eteen nousi konserttia edeltävänä yönä telttakylä, jossa innokkaimmat odottivat keikan alkua. Cheek on ensimmäinen suomalainen muusikko, joka esiintyy Helsingin olympiastadionilla yksin.

musiikki
Telttoja puistossa.
Fanien telttakylä Olympiastadionin edustalla.Vesa Marttinen / Yle

Olympiastadionilla tehdään tänään suomalaisen kevyen musiikin historiaa. Cheek on ensimmäinen suomalaisartisti, joka vetää konserttiinsa stadionin verran yleisöä ja vielä kahtena iltana peräkkäin.

Cheek räväytti marraskuussa 2013 julkisuuteen tiedon siitä, että hän päättää seuraavan kesän kiertueensa Helsingin Olympiastadionille. Tuolloin rap-artistin vastikään julkaisema levy Kuka muu muka oli myynyt alle kahdessa viikossa triplaplatinaa. Lauantaina 23.8. järjestettävän konsertin liput myytiin heti loppuun ja Cheekille varattiin toinen stadionpäivä perjantaille.

Tytöt jonottivat teltassa

Medialla on lupa kuvata lauantain keikalla. Tuolloin stadionille saapuu myös liuta kutsuvieraita, valtion johtoa myöten.

Perjantain koserttia linnoittautui odottamaan muutamakymmenpäinen joukko faneja jo torstai-iltana. Nuoret, pääasiassa 12-17-vuotiaat tytöt yöpyivät teltoissa. Faniensa huomioimisesta tunnettu Cheek kävi illan kuluessa tervehtimässä jonottajia.

Pelkästään teinitytöistä näin suuri yleisö ei voi koostua. Konserttiin on menossa mm. 27-vuotias lentoemäntä Milla Kallijärvi. Kallijärveä Cheekissa viehättää nöyryyden ja röyhkeän itsevarmuuden yhdistelmä. Artistin luonne tuli hänen mukaansa esiin aidoimmillaan NelosenVain elämää-sarjassa.

Milla Kallijärvi.
Milla Kallijärvi.Vesa Marttinen / Yle

– Itse lukeudun tähän vähän kypsempään, teini-iän ohittaneeseen, fanikuntaan ja minulle Vain elämää oli käännekohta. Siinä Cheekin persoona tuli esiin ja arvostan sitä suuresti, sanoo Kallijärvi.

Lahdessa kasvanut Jare Henrik Tiihonen aloitti uransa 1990-luvun lopulla. Hän sai taiteilijanimensä pyöreiden poskiensa mukaan jo koulun penkillä. Cheekin tuhkimotarina lisää artistin vetovoimaa, vakuuttaa Kallijärvi:

– Omakustannelevyistä aloitettiin ja nyt myydään stadikoita täyteen! En usko, että Suomesta löytyy toista artistia, joka pystyy samaan mittakaavaan kuin Cheek

Cheek vetää liki yhtä paljon yleisöä kun Madonna

Olympiastadionille on myyty noin 80 000 lippua, kun molemmat konsertit lasketaan yhteen. Se on vain 500 vähemmän kuin Madonnan taannoisella Suomen keikalla.

Lavarakennelman pystyttämiseen on tarvittu 40 rekkalastillista tavaraa ja seitsemisensataa työntekijää.

Samaan aikaan, kun konserttijärjestäjät rakentavat puitteita yleisölle ja muusikoille, lippukauppa käy kuumana netissä. Lippuja on yhä myynnissä nettihuutokaupoissa ja Facebook -ryhmissä. Liput eivät ole tehneet kauppaansa ylihintaan, sillä niitä tuli myyntiin virallista tietä vielä elokuun alkupuolella. Tuolloin myyntiin tuli joitakin satoja lippuja.

Mieltään kerkeästi muuttavat teinit ovat myyneet puoli vuotta sitten ostamiaan lippuja pilkkahintaan. Myös virallisia lippuja on vielä saatavilla molempiin konsertteihin. Milla Kallijävi hankki liput myös muutamalle ystävättärelleen, vaikka tiesi, etteivät nämä juurikaan Cheekista perusta.

– Kun lisäliput tulivat myyntiin, päätin, että ostan heillekin liput ja nyt olemme menossa tuonne kentälle pitämään hauskaa ja nauttimaan Cheekin musiikista, hehkuttaa Kallijärvi.

Punaisen maton huumaa

Lauantain konsertti on vielä perjantaita suurempi mediatapahtuma. Kutsuvieraille levitetään punainen matto ja sitä pitkin odotetaan astelevan mm. pääministeri Aleksander Stubbin. Olympiastadionilla alkaa soida kahdeksan aikaan illalla, kun Cheekin lämmittelijänä soittava JVG nousee lavalle. Itse päätähti aloittaa klo 21.00. Katsomon ovet avataan kello 18.00 molempina iltoina.