1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vesimiehet sukeltavat vaikka pyöränromut merestä

Oululainen sukellusseura Oulun Vesimiehet järjestää sukellusaiheista toimintaa ympäri vuoden. Kohta nelikymppinen seura ei kaihda pyöränromujen sukeltamista Oulun torin edustalta.

Kotimaan uutiset
Oululaisen sukellusseura Vesimiesten tiedottaja Tomi Väisänen ja seuran puheenjohtaja Veli-Matti Tiilikainen.
Risto Degerman / Yle

Sukellusseura Oulun Vesimiehet tekee arvokasta työtä. Seuran toimintaan kuuluu muun muassa vapaaehtoinen pelastuspalvelu, mutta myös merenpohjan siivousta.

Puheenjohtaja Veli-Matti Tiilikainen toivottaa katsojat tervetulleiksi Oulussa torinrantaan.

– Perkaamme torin rannan nyt kolmatta vuotta peräkkäin. Sieltä löytyy tavaraa aina polkupyöristä ostokärryihin ja pulloihin.

– Sinnehän ne on heitelty. Siivoamme ne pois. Siinä samalla esittelemme toimintaamme ja kerromme harrastuksesta eli tervetuloa, Tiilikainen toivottaa.

Kahden edellisen kesän perusteella torinrannasta on nostettu reilu sata polkupyörää. Pyörät päätyvät romuttamolle rautaromuksi.

Sieltä löytyy tavaraa aina polkupyöristä ostokärryihin ja pulloihin.

Veli-Matti Tiilikainen

Aktiivista toimintaa vuodesta 1976

Oulun Vesimiehet on parin sadan sukeltajan seura. Vesimiehet kouluttavat jäseniä Raatin uimahallissa. Seuran koulutusvastaava Tomi Väisänen ottaa uudet innokkaat sukeltajat vastaan avosylin.

– Sukeltamisen aloittajat voivat olla minkä ikäisiä tahansa. Pienille on tarjolla Norppa-koulutusta snorkkelin kera. 15-vuotiaana pääsee sukeltaman koulutuksen jälkeen oikeilla laitteilla.

– Yksi asia lajin aloittajilla on sama iästä huolimatta eli innostus. Sitä löytyy ja hyvä niin, sillä itsensä ylittäminen on tässä lajissa kaiken a ja o, Väisänen kertoo.