Peter Franzén viihtyy Ranskassa ja Pohjois-Karjalassa

Näyttelijä Peter Franzén tähdittää Liperissä järjestettävää pientä elokuvatapahtumaa Roukarainaa. Parasta aikaa mies filmaa kotimaista elokuvaa, kansainvälisen The Gunman -elokuvan filmaukset ovat jo purkissa. Ohjaaja Markku Pölönen ja Pohjois-Karjalan maisemat kalastusmahdollisuuksineen saavat Franzénin mielellään Joensuun seudulle.

Kuva: Tammi

Ranskassa asuva Peter Franzén on kiireinen mies. Näyttelijän töitä on riittänyt niin Suomessa kuin koko läntisessä maailmassakin. Parhaillaan filmattavasta elokuvasta Franzén on melko vähäsanainen:

– Tekeillä on suomalainen elokuva, jonka esiintyjät halutaan pitää vielä tässä vaiheessa vähän pimennossa, joten siitä en voi kovin paljoa kertoa. Mutta hauska leffa siitä on tulossa, siinä on loistava käsikirjoitus.

– Pikkuisen on vielä tekemistä The Gunman -elokuvan kanssa, viikon verran sitä kuvattiin ihan äskettäin Lontoossa, aiemmat otokset siihen tehtiin jo viime kesänä ja syksynä. Se on kansainvälinen leffa, jonka pääosissa ovat Sean Penn ja Javier Bardem. The Gunman tullee ensi-iltaan helmikuussa.

– Edellisten lisäksi minulla on näillä näkymin rooli Ruotsissa, Falk-elokuvissa näyttelen jännittävää roiston roolia, naurahtaa Franzén.

– Myös kirjallisia töitä riittää, koetan saada tuotantoon omaan romaaniin pohjautuvaa tarinaaSamoilla silmillä. Siitä on käsikirjoitus valmiina, ajatus on, että pääsen itse ohjaamaan elokuvan ensi keväänä. Katsotaan miten tässä käy.

The Gunman ei ole roolina kovin iso, mutta se oli toisella tavalla vaativa ja mielenkiintoinen

Peter Franzén

Peter Franzén asui perheineen Yhdysvalloissa lähes 15 vuotta, kunnes 2013 muutti Ranskaan. Mies kehuu ranskalaista sosiaaliturvaa ja sitä, että välimatkat ovat Euroopassa paljon kohtuullisempia kuin Los Angelesin aikana.

– Nyt on helpompi moikata sukulaisia, kun ei mene vuorokautta matkustamiseen, toteaa Franzén.

TOP 5  elokuvaroolia

Pyysin Peter Franzénia listaamaan viisi hänelle itselleen vaikuttavinta elokuvaroolia, jotka hän on elämänsä aikana tehnyt. Kenties Roukarainan innoittamana mies mainitsee ensimmäiseksi Pölösen Koirankynnen leikkaajan.

– Oli upeaa tehdä töitä Markku Pölösen tiimin kanssa Pohjois-Karjalassa. Hienoa oli myös viettää aikaa Veikko Huovisen kanssa, joka oli mukana kuvauksissa. Sitten Rukajärven tie, se oli ensimmäinen iso päärooli.

– Pölösestä tulee mieleen myös Kuningasjätkä, jossa sain kokeilla erityistä hahmoa, miestä joka on aika ulkona omasta itsestä. The Gunman ei ole roolina kovin iso, mutta se oli toisella tavalla vaativa ja mielenkiintoinen. Sitten pitää mainita tietysti Leijonasydän, joka oli vaativa leffa, muistelee Franzén.

Mielellään Joensuun seudulle

Peter Franzén kertoo tulevansa mielellään Pohjois-Karjalaan.

– Joensuun seudulle palaa aina mielellään. Markku Pölönen perheineen, samoin muutamat muut työkaverit asustelevat seudulla. Moottoripyöräilen mielellään Pohjois-Karjalan maisemissa, samoin kalastusta olen päässyt harrastamaan niillä seuduin. Virvelillä heittelen mielelläni, myös perhokalastusta olen päässyt kokeilemaan. Kaikki nämä asiat tekevät sen, että sinnepäin tulee mielellään.