Mustapukuisia miehiä Muhoksen kylänraitille

Muhoksella kauan odotettu vierailu toteutuu lauantaina, kun Armi Kuusela-Williams saapuu seurueineen kotiseuduilleen.

Kotimaa
Muhoksen kunnantalo
Vierailua on suunniteltu Muhoksen kunnatalolla keväästä asti.Reijo Lähteenmäki / Yle

Kunnassa on varauduttu siihen, että vierailu kiinnostaa laajemminkin yleisöä. Puoli neljältä lauantaina alkavaan kansalaistilaisuuteen kirkonkylän alakoululla odotetaan satoja ihmisiä.

- Olemme varautuneet siihen, että jos tilojen kapasiteetti ylittyy niin pidetään toinen kierros. Reilun puolen tunnin päästä vaihdetaan yleisö, kertoo Muhoksen kunnanjohtaja Jukka Syvävirta.

Syvävirran tietojen mukaan kauimmainen fani olisi tulossa Lahden seudulta, noin 500 kilometrin päästä. Vierailun tarkempi aikataulu pidetään salaisuutena Armi Kuuselan toiveesta. Päivän aikana on seurueen kuitenkin tarkoitus vierailla ainakin hautausmaalla, jonne on haudattu Kuuselan vanhemmat sekä sisko.

Turvatoimet kunnossa

Vierailua on valmistellut kunnassa viisihenkinen työryhmä. Ja maailmantähden ollessa kyseessä, täytyy turvatoimienkin olla kunnossa.

Lähinnä turvatoimet koskevat kansalaistilaisuutta.

Jukka Syvävirta

- Olemme ottaneet huomioon turvatoimet, eri henkilösuojaukset ovat kunnossa ja poistumistiet ynnä muut. Lähinnä turvatoimet koskevat kansalaistilaisuutta, vahvistaa Jukka Syvävirta.

Hän lisää salaperäisenä, että mustapukuisia miehiä nähdään lauantaina kylänraitilla. Myös poliisi on apuna liikenteen sekä yleisön ohjaamisessa.

Kunnan postilaatikko täyttynyt viesteistä

Eri puolilta Suomea on kunnan postilaatikkoon sekä sähköpostiin tulvinut viestejä jo hyvissä ajoin ennen vierailua. Jukka Syvävirta vakuuttaa, että kaikki posti toimitetaan perille kunniavieraalle. Tosin kirjekuoret on jouduttu ennalta avaamaan turvallisuusasioidne vuoksi.

Kunta antaa omana lahjanaan Armi Kuuselalle viime vuonna ilmestyneen kirja Topeliuksen kertomuksia lapsille, jossa ensimmäisenä kertomuksena on satu Koivu ja tähti, joka sijoittuu todistettavasti Muhokselle.

Jos lahjoja alkaa kertymään enemmänkin, ne toimitetaan postin kautta pakettina Kaliforniaan vierailun päätyttyä.

Kylän raittia ei ole ehostettu

Kunnanjohtaja vakuuttaa, että kylän raittia ei kuuluisan vieraan vuoksi ole ehostettu normaalia enempää. Kukkaistutukset ovat normaalia Muhosta, vakuuttaa kunnanjohtaja.

- Moni ohikulkija on kehunut että kunnassa on hyvin hoidetut kukkaistutukset ja allekirjoitan täysin sen, kehuu Jukka Syvävirta.

Pieniä perhosia on kuitenkin vierailun suhteen kunnanjohtajakin vatsassa, kuvainnollisesti.