1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Päiväkotien pannukakuista paisumassa kiista

Joukko lahtelaisvanhempia on vaatinut päiväkoteihin terveellisempiä välipaloja kiisselien ja pannukakkujen tilalle. Nyt vasta-adressi vaatii pannukakkujen palauttamista kunniaan.

Kuva: Yle

Päiväkotien jälkiruokatarjoilut herättävät kiivaita kannanottoja vanhemmilta. Aiemmin joukko lahtelaisvanhempia vaati adressilla (siirryt toiseen palveluun) makeiden jälkiruokien ja välipalojen vaihtamista terveellisempiin päiväkodeissa.

Nyt internetissä kerää allekirjoituksia vasta-adressi (siirryt toiseen palveluun), jossa vaaditaan pannukakkujen säilyttämistä päiväkoti- ja kouluruokailun osana.

– Elämme aikaa, jossa monen päiväkoti/koululaisen vanhemmilta on kadonnut joko taito tai halu tehdä lapsilleen pannukakkua, joka on ihan verraton jälkiruoka esimerkiksi mansikkahillon kanssa tarjoiltuna, todetaan adressissa.

Makeiden välipalojen poistamista ajava vaatimus on kerännyt adressit.com-sivustolla parjantaina puoleen päivään mennessä reilut 400 allekirjoitusta, pannukakkujen puolustajien mielipide puolestaan yli tuhat.

Vasta-adressista kertoi ensin Etelä-Suomen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lahden päiväkotien ruokatarjoiluista huolehtiva Lahden Ateriat on korostanut, että päiväkodeissa noudatetaan tarkasti ravintosuosituksia.