1. yle.fi
  2. Uutiset

Päiväkotien pannukakuista paisumassa kiista

Joukko lahtelaisvanhempia on vaatinut päiväkoteihin terveellisempiä välipaloja kiisselien ja pannukakkujen tilalle. Nyt vasta-adressi vaatii pannukakkujen palauttamista kunniaan.

ilmiöt
Lapset syömässä päiväkodissa.
Yle

Päiväkotien jälkiruokatarjoilut herättävät kiivaita kannanottoja vanhemmilta. Aiemmin joukko lahtelaisvanhempia vaati adressilla (siirryt toiseen palveluun) makeiden jälkiruokien ja välipalojen vaihtamista terveellisempiin päiväkodeissa.

Nyt internetissä kerää allekirjoituksia vasta-adressi (siirryt toiseen palveluun), jossa vaaditaan pannukakkujen säilyttämistä päiväkoti- ja kouluruokailun osana.

– Elämme aikaa, jossa monen päiväkoti/koululaisen vanhemmilta on kadonnut joko taito tai halu tehdä lapsilleen pannukakkua, joka on ihan verraton jälkiruoka esimerkiksi mansikkahillon kanssa tarjoiltuna, todetaan adressissa.

Makeiden välipalojen poistamista ajava vaatimus on kerännyt adressit.com-sivustolla parjantaina puoleen päivään mennessä reilut 400 allekirjoitusta, pannukakkujen puolustajien mielipide puolestaan yli tuhat.

Vasta-adressista kertoi ensin Etelä-Suomen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lahden päiväkotien ruokatarjoiluista huolehtiva Lahden Ateriat on korostanut, että päiväkodeissa noudatetaan tarkasti ravintosuosituksia.

Lue seuraavaksi