1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tutkinnanjohtaja vahvistaa: Sunny Car Centerin rahansiirto pysäytettiin nigerialaishuijausepäilyn vuoksi

Sunny Car Centerin toimitusjohtajan lisäksi myös suomalainen sijoittaja uskoi bisnestarjoukseen.

Kuva: Ville Välimäki / Yle

Yle Häme kertoi eilen, että poliisi jäädytti Sunny Car Centerin rahansiirron Etelä-Afrikkaan toukokuun lopussa. Hämeenlinnalaisen Sunny Car Centerin lähettämällä 336 000 euron summalla Mark Wilsoniksi esittäytynyt mies oli luvannut järjestää kymmenien miljoonien sijoituksen suunnitteilla olevalle autokauppakeskus Sunny Car Centerille.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Uotila Hämeen poliisista vahvistaa nyt, että poliisi epäili tapauksessa nimenomaan nigerialaishuijausta.

Poliisi palautti jäädytetyt varat ja varoitti huijausvaarasta asianomistajaa, joka oli sijoittanut kyseiset rahat Sunny Car Centeriin. Sekä hän että Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma kuitenkin tahtoivat varoituksista huolimatta siirtää rahat uudelleen eteläafrikkalaiselle tilille.

Meillä oli vain epäilys, josta halusimme varoittaa

Rikoskomisario Uotilan mukaan poliisin pitää kunnioittaa ihmisten omaa tahtoa tällaisessa tilanteessa.

– Korostan edelleen, että meillä oli vain epäilys, josta halusimme valaista asianomistajaa. Jätimme hänelle päätöksenteon.

– Mehän ei kuitenkaan voida tietää, onko kyseessä hyvä liiketoiminta.

Jos poliisi epäilee nigerialaishuijausta, kyseessä on petoksena virallisen syytteen alainen rikos. Poliisi voi tutkia tapausta, vaikka uhri ei tahtoisi. Käytännössä juttu seisoo tällä hetkellä.

– Emme me voi paljon tehdä, jos puuttuu aktiivinen asianomistaja, joka katsoo tulleensa huijatuksi.

Uotila ei ole muutamaan vuoteen saanut tutkittavakseen muita nigerialaishuijausepäilyjä.