Nordean kassalle on Kokkolassa jatkossa osuttava oikeana päivänä

Nordea sulkee konttoreitaan pohjalaismaakunnissa. Esimerkiksi Uudenkaarlepyyn konttori yhdistyy Pietarsaareen. Kokkolassa ja Vaasassa muutoksia tulee kassapalveluihin. Kokkolassa Nordean kassapalveluja saa jatkossa vain kahtena päivänä viikossa.

talous
Kuvassa Nordean liikemerkki rakennuksen seinässä.
YLE / Anssi Leppänen

Kokkolassa uuteen kassapalveluaikatauluun siirrytään 20. lokakuuta. Sen jälkeen palvelua saa maanantaisin ja perjantaisin kello 9.30–16.30. Muina päivinä konttorissa keskitytään neuvontaan ja asiantuntijapalveluihin. Vaasassa kassapalveluja annetaan tulevaisuudessa kaikkina arkipäivinä 3,5 tunnin ajan.

Nordean mukaan konttoripalvelujen kysyntä on vähentynyt.

– Panostamme palveluihin, joita asiakkaat haluavat. He haluavat yhä enemmän neuvontaa talousasioissa, sanoo Rannikko-Pohjanmaan aluepäällikkö Markus Lindahl Nordeasta.

Uudenkaarlepyyn konttori suljetaan ja yhdistetään uudistettavaan Pietarsaaren pisteeseen ensi vuoden alusta. Työntekijät siirtyvät hekin Pietarsaareen. Muutokset eivät johda irtisanomisiin alueella.

Vetelin konttorin jo keväällä kerrottu sulkeminen toteutuu syksyn aikana.

Vuodenvaihteessa lakkautetaan Nordean Isojoen, Jurvan, Vimpelin, Härmän ja Uudenkaarlepyyn konttorit. Maaliskuun lopussa sulkee ovensa Teuvan konttori. Jo aikaisemmin on kerrottu, että syyskuussa toiminta loppuu Vöyrin ja Oravaisten konttoreissa.