1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keminmaa

Keminmaa aloittaa koko henkilöstön yt-neuvottelut

Keminmaan kunnanvaltuusto jätti torstaina kunnan sopeutuspaketin pöydälle, mutta päätti käynnistää koko kuntakonsernia koskevat yt-neuvottelut. Neuvotteluissa haetaan säästöjä eläköitymisten ja tehtävien uudelleenjärjestelyjen kautta. Lisäksi tarkastellaan määräaikaisten sopimusten jatkoja.

Kuva: Laura Holappa / Yle

Keminmaan kunta käynnistää yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat sekä kunnan että sen tytäryhtiöiden työntekijöitä. Kunnanvaltuusto päätti asiasta torstaina keskustan ja vasemmistoliiton aloitteesta. Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Teemu Alatalon mukaan neuvotteluissa pyritään löytämään säästöjä eläköitymisten ja tehtävien uudelleenjärjestelyjen kautta. Lisäksi tarkastellaan määräaikaisten sopimusten jatkoja.

- Eläköitymisten kautta pyritään saamaan pitkäjänteistä töiden keskittämistä. Niin sanottuja suoria työpaikkojen vähennyksiä ei haeta vaan eläköitymisiä ja luonnollista poistumaa, Alatalo sanoo.

Linja tiukentui pöydälle jääneestä sopeutuksesta

Keminmaan torstaina pöydälle jääneessä sopeutusohjelmassa on jo listattu useita eläköitymisiä ja virkojen täyttämättä jättämisiä. Keskusta ja vasemmistoliitto halusivat kuitenkin, että henkilöstömitoutus selvitetään koko kuntakonsernin henkilöstön osalta.

Suoria työpaikkojen vähennyksiä ei haeta.

Teemu Alatalo

– Keminmaan kunnan henkilöstön määrä on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina. Tarkoitus on nyt selvittää, onko tehtävien yhdistämistarpeita ja jatketaanko määräaikaisia työsuhteita. Selvitetään tehtävien uudelleenjärjestelyjä ja henkilöstömitoitus eli minkä verran missäkin toimessa on tarvetta. Onko siinä niin sanottua ylimääräistä tai sanotaanko, että taloudellista etua tuovaa vähennystä, Alatalo sanoo.

Keminmaan kuntakonsernissa työskentelee noin 600 henkilöä, joista reilu sata on määräaikaisia.