Hyppää sisältöön

Punaiset huulet kuuluvat Elina Arlinin musiikista

Debyyttilevynsä juuri julkaissut laulaja Elina Arlin valmistautuu laulukeikkaansa punaamalla huulensa kirkkaanpunaisella huulipunalla ja laittamalla päälle mekon. Aina. Arlin tulin tutuksi vuoden 2013 Ylen Uuden Musiikin kilpailusta.

Elina Arlin aloittaa levynjulkaisukiertueensa perjantaina Hämeenlinnasta. Sitten on vuorossa Helsinki, Tampere, Lahti ja Turku. Kuva: Yle /Kati Turtola

Laulaja-lauluntekijä Elina Arlin puolitoista vuotta sitten mukana UMK:ssa ja pääsi loppusuoralle asti kappaleellaan He's not my man. Kisassa Elina esiintyi vielä tyttönimellään Orkoneva.

Perjantaina Elinalta ilmestyi debyyttialbumi New name. Elinan tekemissä tuoreissa kappaleissa on mukana vanhanaikainen vivahde.

Huomasin juoruilevani ja tein siitä biisin

Elina Arlin

Arlinin laulujen tarinat kertovat ihmisten siistien julkisivujen varjoisista puolista kuten mustasukkaisuudesta, juoruilusta ja puolison menettämisestä.

– Huomasin juoruilevani ja tein siitä biisin, naurahtaa lauluntekijä.

Tätä musiikkia ei esitetä farkut jalassa

– On vähän sellainen alaston olo, jos lähtee ilman kynsilakkaa liikenteeseen, tunnustaa Elina Arlin ja lakkaa kyntensä tulipunaisiksi juuri ennen haastattelun alkua.

Laulajatar on tunnettu siitä, että hän pukeutuu aina estradia varten mekkoon ja punaa huolellisesti huulensa.

– Se myös kuuluu ehkä musiikistanikin. Sitä ei ihan farkut jalassa olisi luontevaa esittää.

Vahvat stemmat ja iso orkesteri

Levynjulkaisukiertueelle Elina Arlin lähtee seitsenhenkisen bändinsä kanssa. 50- ja 60- lukujen  amerikkalainen ja brittiläinen musiikki on viehättänyt hämeenlinnalaislähtöistä Arlinia jo pienenä tyttönä.

– Se on tuntunut aina omalta ja olen aina kuunnellut paljon sen henkistä musiikkia. Siellä on vahvoja stemmoja ja omannäköisiä artisteja.

On vähän sellainen alaston olo, jos lähtee ilman kynsilakkaa liikenteeseen

Elina Arlin

Haave musiikin tekemisestä oli Elinalla jo pienenä tyttönä. Ystäväkirjojen toiveammatiksi kirjattiin laulaja, jo varsin aikaisessa vaiheessa.

– Kyllä ne harakanvarpaat oli sellaisia, että olin varmasti vasta kuusi- seitsemänvuotias. 

.
.