Kuopion kaupunginteatteri pistää kunnolla paukkuja lastennäytelmään: "Todellinen vau-elämys"

Kuopion kaupunginteatteri hemmottelee keväällä lapsia suuren luokan fantasianäytelmällä. Vielä näytelmästä ei paljasteta juuri muuta kuin, että "siitä tulee vau-elämys sekä lapsille että aikuisille".

kulttuuri
Peppi Pitkätossu -näytelmän harjoitukset
Peppi Pitkätossu -näytelmän harjoitukset.Toni Pitkänen / Yle

Kuopion kaupunginteatterin kevään isoin ponnistus on lapsille suunnattu fantasianäytelmä. Tässä vaiheessa näytelmästä ei haluta paljastaa tämän enempää. Näytelmästä tiedotetaan tarkemmin syksyn aikana.

– Tuo fantasiakin on aika laaja käsite, että saa nähdä millä termillä alamme sitä markkinoimaan. Sen verran voin sanoa, että se on tulossa päänäyttämölle ja kyse on isosta satsauksesta. Käytämme siihen paljon tuotannollisia resursseja ja muitakin resursseja. Siitä tulee todellinen vau-elämys sekä lapsille että aikuisille, teatterinjohtaja Pekka Laasonen sanoo.

"Tietoinen valinta"

Tällä hetkellä teatterin ohjelmistossa ei ole erityisesti lapsille suunnattua näytelmää. Teatterinjohtaja Pekka Laasosen mukaan kyse on tietoisesta valinnasta.

– Kaikkea ei pysty tekemään kerralla, tilat ovat rajalliset. Halusimme ottaa alun rauhallisesti, kun teatterin remontti vasta valmistui. Haluamme myös kunnolla panostaa lastennäytelmään. Helposti voi ajatella, että lastennäytelmä on riski ja sen kohdalla lähdetään tinkimään laadusta, mutta me emme halunneet tehdä niin, Laasonen perustelee.

Lapsia ei ole unohdettu

Missään tapauksia lapsia ei Laasosen mukaan unohdettu. Hän lupaa, että joka vuosi on luvassa ainakin yksi erityisesti lapsia ajatellen tehty näytelmä. Kuopiossa esitetään paraikaa yhtä maailman tunnetuimmista musikaaleista, joka sopii myös lapsille.

– Siinä ei ole ikärajaa ja sen melodiat ja sisällöt sopivat varmasti koko perheelle, Laasonen sanoo.

Lastennäytelmistä pitävä kuopiolainen voi lähteä myös vierailulle Varkauteen, jossa pyörii tällä hetkellä musiikkisatu Risto Räppääjä ja Villi Kone.