Japani laukaisi Hello Kittyn avaruuteen

Yksi Japanin kuuluisimmista piirroshahmoista Hello Kitty lentää parhaillaan avaruudessa japanilaisen Hodoyoshi-3-satelliitin kyydissä.

viihde
Hello Kitty avaruudessa.
Yksi Japanin kuuluisimmista piirroshahmoista Hello Kitty lentää parhaillaan avaruudessa japanilaisen Hodoyoshi-3-satelliitin kyydissä.

Eräs Japanin kuuluisimmista piirroshahmoista, eli Hello Kitty -kissahahmo, laukaistiin kiertoradalle Hodoyoshi-3-satelliitin mukana. Nelisenttinen hahmo on asetettu pienen ikkunaruudun eteen satelliitin sisälle.

Hello Kittyn avaruusmatka on osa Tokion yliopiston hallinnoiman ja Japanin opetusministeriön rahoittamaa avaruusteknologiaprojektia. Hello Kittyn tarkoituksena on kiinnittää huomiota projektissa rakennettuun uudenlaiseen ja entistä pienempään Hodoyoshi-3-satelliittiin.

– Projektin tarkoituksena oli valmistaa ja laukaista avaruuteen erityisen pieni, nopeasti valmistettava ja edullinen satelliitti. Halusimme kehittää uusia tapoja käyttää satelliitteja ja Hello Kittyn avulla pystymme esittelemään satelliittia aivan eri tavalla, kertoi projektissa mukana ollut Tokion yliopiston tutkija Toshihiki Tanaka.

Itse satelliitin lisäksi myös Hello Kittyn piti kestää laukaisuvaiheen voimakas tärinä sekä auringon synnyttämä uv-säteily avaruudessa.

– Tämä Hello Kitty on erityisesti suunniteltu avaruusmatkailua varten, Tanaka sanoi.

Hodoyoshi-3 on jotakuinkin vain tavallisen roskasäiliön kokoinen ja se on osa noin 30 miljoonan euron avaruusteknologiaprojektia.

Hello Kitty -hahmon oikeudet omistava Sanrio-yhtiö pyysi Hello Kittyn faneilta lyhyitä viestejä, joita se voisi lähettää maahan avaruusmatkansa aikana. Yhtiön mukaan se sai satoja viestiehdotuksia japaniksi ja englanniksi.

Hello Kitty, Sanrion kuuluisin hahmo, viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa. Se suunniteltiin alun perin kukkaron koristeeksi, mutta suosion kasvaessa se on esiintynyt sarjakuvissa, lukuisissa piirroselokuvissa ja vielä useampien käyttötavaroiden koristeena.

Hahmon ympärille on rakennettu Japanissa kaksi teemapuistoa. Hello Kitty –hahmon markkina-arvon on arvioitu olevan tänä vuonna jopa noin neljä ja puoli miljardia euroa.

Lähteet: Reuters