Linja-autoaseman tontti ei ole mukana selvityksessä Rovaniemen uimahallin sijoituspaikasta

Rovaniemen linja-autoaseman tontille ei suunnitella uutta uimahallia. Uimahallin tarveselvityksessä tutkitaan muita sijoituspaikkoja, eikä linja-autoaseman tontti ole selvityksessä mukana. Jos uimahalli halutaan tontille, sitä varten pitää aloittaa uusi tarveselvitys.

uimahallit
Uimahalli Vesihiisi Rovaniemellä
Sauli Antikainen / Yle

Rovaniemen mahdollisen uuden uimahallin paikaksi on tarveselvityksessä ollut peräti seitsemän eri vaihtoehtoa. Vapaa-ajanlautakunnan hihasta vetämä idea uimahallin rakentamisesta linja-autoaseman tontille ei ole ollut edes esillä.

Alue on tarveselvityksessä terveyspalvelujen aluetta, ja se on ollut mukana jo yleiskaavatyössä. Kaupunginarkkitehti Tarja Outilan mukaan meneillään oleva tarveselvitys on syytä käydä loppuun asti ja sen jälkeen katsoa tilannetta uudelleen.

– Ensin pitää tutkia se, onko siinä realistinen terveyskeskuksen toiminnan piste. Linja-autoasemaa on tutkittu terveyskeskuksen tarveselvityksessä terveyspalvelujen yhtenä sijoituspaikkana ja se oli esillä jo yleiskaavatyössä, kaupunginarkkitehti Tarja Outila sanoo.

Jos uimahallia halutaan tosissaan linja-autoaseman tontille, pitää suunnittelu aloittaa alusta.

– Se vaatisi nyt erillisen tarkastelun. Siitähän ei ole pinta-alatarkastelua, eikä käyttö- eikä liikenneajattelua tästä näkökulmasta. Se pitäisi tutkia, me emme tarveselvitystyöryhmässä ole tutkineet sitä niin kuin näitä muita kohteita, sanoo kaupunginarkkitehti Tarja Outila.