Washington Postin pääkirjoitustoimittajat luopuvat Redskins-sanan käytöstä

Lehden mukaan Washingtonin NFL-joukkueen nimi loukkaa Amerikan alkuperäiskansoja.

Ulkomaat
Washington Redskins -joukkueen kypärä.
Washington Redskins -joukkueen kypärä.EPA / Stefan Zaklin

Yhdysvalloissa The Washington Post -sanomalehden pääkirjoitustoimittajat alkavat välttää Redskins-sanan käyttöä viitatessaan Washingtonin amerikkalaisen jalkapallon NFL-joukkueeseen, lehti ilmoitti perjantaina. Redskins tarkoittaa suomeksi punanahkoja.

Lehden mukaan sana loukkaa Amerikan alkuperäiskansoja. Kasvava joukko sanomalehtiä ja urheilukirjoittajia on lopettanut joukkueen nimen käytön.

Pääkirjoitustoimittajat ovat vastuussa sanomalehden mielipidesivuista. The Washington Postin uutistoimitus sen sijaan jatkaa edelleen Redskins-nimen käyttämistä, lehden päätoimittaja Marty Baron kertoo.

– Uutistoimituksen toimintapolitiikkana on ollut käyttää vakiintuneiden instituutioiden itselleen valitsemia nimiä. Se on edelleen periaatteemme, kun jatkamme voimakkaasti uutisointia joukkueen nimeen liittyvästä kiistasta, Baron sanoi.

Omistaja jatkaa valitsemallaan linjalla

Redskinsin omistaja Daniel Snyder osti joukkueen vuonna 1999. Snyderin mukaan nimi kunnioittaa alkuperäisamerikkalaisia. Hän on vannonut, ettei aio muuttaa joukkueen nimeä missään olosuhteissa.

– Pääkirjoitustoimittajat ovat vastustaneet Washington Redskinsin nimeä yli 30 vuotta. Tämän päiväinen ilmoitus ei ollut yllätys, Redskins kertoi tiedotteessaan perjantaina.

– Toivomme, että pääkirjoitustoimittajat olisivat hyväksyneet tarjouksemme vierailla useissa reservaateissa. Siellä he olisivat nähneet, kuinka paljon alkuperäisamerikkalaiset arvostavat nimeä ja käyttävät sitä omana logonaan ja maskottinaan eri puolilla tätä maata, Redskins totesi.

NFL on Yhdysvaltojen amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliiga. Liigan loppuottelu Super Bowl on yksi maailman seuratuimmista yksittäisistä urheilutapahtumista.

Lähteet: Reuters