Japanin maanvyöryjen uhriluku kasvaa edelleen – video

Yhteensä lähes 3 000 henkilöä osallistuu pelastustöihin. Paikalliset viranomaiset pelkäävät, että luultua useampia ihmisiä on saattanut hautautua mutaan.

Ulkomaat
Maanvyöry ilmakuvassa.
Keskiviikkona Japanin Hiroshimassa sattuneessa mutavyöryssä menehtyi yli 40 ihmistä ja kadonneita arvioidaan olevan saman verran. Uhrien etsiminen on hankalaa, kun maata ja rojua on siirrettävä enimmäkseen käsin.

Japanin Hiroshimassa keskiviikkona tapahtuneissa kovien sateiden aiheuttamissa maanvyöryissä on kuollut ainakin 46 ihmistä. Lauantain aikana viranomaiset ovat löytäneet jo kuusi ruumista. Paikallisen poliisin mukaan ainakin 41 ihmistä on edelleen kateissa.

Pelastusviranomaiset ovat etsineet vuorokauden ympäri eloonjääneitä tuhoutuneiden talojen raunioista. Yhteensä lähes 3 000 pelastusviranomaista, poliisia ja armeijan sotilasta osallistuu pelastustöihin.

Palomiehet ja sotilaat ovat poistaneet rakennusten pirstaleita käsin. Raskaita koneita ei ole uskallettu käyttää, jotta mahdolliset eloonjääneet eivät vahingoittuisi.

Sade loppui tuhoalueella aikaisin lauantaiaamuna. Japanilaiset meteorologit ennustavat uusien kaatosateiden alkavan iltaan mennessä.

Hiroshiman kaupunginhallitus on pitänyt voimassa yli 4 500 paikallisen asukkaan evakuointimääräyksen uusien maanvyöryjen varalta.

Kadoksissa olevien ihmisten määrästä on ollut sekaannusta tuhoalueella. Viranomaiset ovat ottaneet vastaan uusia ilmoituksia kadoksissa olevista ihmisistä. Samaan aikaan kadonneiksi luultuja henkilöitä on löytynyt elossa hätäsuojista.

Paikalliset viranomaiset pelkäävät, että luultua useampia ihmisiä on saattanut hautautua mutaan.

Lähteet: AFP