Stubb: Kuntien tehtävien karsinnassa jäädään tavoitteesta

Rakenneuudistukseen liitttyvä kuntien tehtävien karsiminen ei ole edennyt toivotussa vauhdissa. Pääministeri Alexander Stubb (kok.) kertoi asiasta sunnuntaina Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla.

politiikka
Pääministeri Alexander Stubb (2. vas.) ensimmäisellä pääministerin haastattelutunnillaan Ylen Radio Suomessa pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa Helsingissä 24. elokuuta.
Pääministeri Alexander Stubb (2. vas.) ensimmäisellä pääministerin haastattelutunnillaan Ylen Radio Suomessa pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa Helsingissä 24. elokuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Pääministeri Alexander Stubb ei usko, että ensi vuoden budjetissa saavutetaan tavoite karsia kuntien tehtäviä miljardin euron edestä. Stubbin mukaan tavoitteesta ollaan jäämässä puoleen.

- Veikkaan, että tulemme jäämään tästä tavoitteesta noin puoleen väliin, mutta sitä on jatkettava ja varsinkin sitten sovittava siitä, että ei ainakaan uusia tehtäviä kunnille anneta, sanoo Stubb.

Vielä alkuviikosta Stubb kertoi, että karsittavaa on saatu kokoon puoli miljardia ja että loput on löydettävä ensi viiikon budjettiriihessä.

Stubbin mukaan ongelma on, että kukaan ei halua ottaa vastuuta karsimisesta.

Hallitus käsittelee kuntien tehtävien karsimista tänään talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa.