Imatran rajanylityspaikalla vilskettä viikonloppuna – Nuijamaalla ja Vaalimaalla hiljaisempaa

Elokuu on vielä venäläisten lomakuukausi, mikä näkyi erityisesti Imatran rajanylityspaikalla.

Viikonloppumatkat
Imatran rajanylityspaikka.
Yle

Imatran rajanylityspaikalla oli vilkas viikonloppu. Lauantaina matkustajia oli noin 12 000, sunnuntaina noin 10 000. Rajavartiomestari Pasi Vasaran mukaan viikonloppu oli aavistuksen tavanomaista vilkkaampi. Linja-autoja oli liikenteessä paljon. Odotusaika oli viikonloppuna pahimmillaan yli tunnin Venäjän suuntaan.

Viikonlopun vilkkaan liikenteen selittänee venäläisten kesälomat. Lomakausi näkyi Vasaran mukaan koko viime viikon aikana, joka oli kokonaisuudessaan hieman astetta vilkkaampi.

Elintarvikkeiden hamstrauksesta ei ollut merkkejä ainakaan suuremmassa mittakaavassa.

Normaalia ostoksia, mitään hamstrausta ei näkynyt. Totta kai ruokaa menee paljon, mutta ihan sitä normaalia.

Pasi Vasara, rajavartiomestari

– Normaalia ostoksia, mitään hamstrausta ei näkynyt. Totta kai ruokaa menee paljon, mutta ihan sitä normaalia, Vasara arvioi.

Henkilöliikenteessä on Imatran rajanylityspaikalla kasvua viime vuoteen nähden noin kolme ja puoli prosenttia.

Vaalimaalla laskua matkustajamäärissä

Vaalimaan rajanylityspaikalla oli hiljaisempaa. Viikonlopun kokonaismatkustajmäärät olivat noin 35 000, viime vuonna matkustajia oli samoihin aikoihin lähemmäs 45 000.

– Viime vuonna oli vilkas loppu, kun ilmeisesti lomailijat ottivat loppukirin elokuun loppuun, sanoo vuoropäällikkö Petteri Mustonen.

Rajavartioston havaintojen mukaan autoissa olisi kuljetettu enemmän elintarvikkeita.

Toisaalta pakotteet voivat vaikuttaa siten, että osa on lähtenyt hakemaan ruokaa.

Petteri Mustonen, vuoropäällikkö

– Ehkä ruplan kurssi on vaikuttanut matkustamiseen siten, että on laskenut intoa. Toisaalta pakotteet voivat vaikuttaa siten, että osa on lähtenyt hakemaan ruokaa, Mustonen arvioi.

Nuijamaan rajanylityspaikalla ei ollut normaalista poikkeavaa liikennettä viikonloppuna. Viikonloppuna matkustajia oli noin 25 000, mikä on suunnilleen tavanomainen määrä tähän vuodenaikaan. Rajalla ei myöskään havaittu ruoan hamstraajia.