Suomen kurdit osoittavat mieltään terroristijärjestö Isisiä vastaan

Terroristijärjestö Isisin kasvanut valta Syyriassa ja Irakissa on saanut Suomen kurdit huolestumaan. Mielenosoituksen avulla halutaan kertoa suomalaisille, että Isisin vaikutus saattaa ulottua jopa Suomeen asti.

Syyria
Jesidivähemmistöön kuuluvat ihmiset pakenevat Isis-taistelijoita avustushelikopteriin Pohjois-Irakissa 10. elokuuta 2014.
Jesidivähemmistöön kuuluvat ihmiset pakenivat Isis-taistelijoita avustushelikopteriin Pohjois-Irakissa 10. elokuuta 2014.Michael Reimon / EPA

Maanantai-iltapäivänä sadat kurdit kokoontuvat Turkuun osoittamaan mieltään terroristijärjestö Isisiä vastaan. Mielenosoitus järjestetään Turun kauppatorilla kello 16.

– Tarkoitus on kertoa suomalaisille Lähi-Idän kurdialueiden huolestuttavasta tilanteesta sekä Isisin kasvaneesta vallasta Syyriassa ja Irakissa, kertoo mielenosoituksen puuhamiehenä toiminut Turun kurditaustainen kaupunginvaltuutettu Mohammed Aziz.

Satoja kurdeja Turkuun

Aziz sanoo olleensa yhteydessä kurdeihin eri puolilla Suomea. Mielenosoitukseen on tulossa suuri joukko Suomen kurdeja.

– Turun lisäksi porukkaa on tulossa ainakin pääkaupunkiseudulta ja Lahden suunnalta. Uskon, että väkeä tulee yli kolmesataa, Aziz sanoo.

Aziz toivoo, että mielenosoitukseen osallistuisi kurdien lisäksi myös kantasuomalaisia.

– Haluamme kertoa koko Suomelle, että Isis on järjestö, joka on ihmisyyttä vastaan. Se on uhka, joka saattaa olla pian meidän jokaisen oven edessä myös täällä Suomessa.

Islam on rauhaa

Mohammed Aziz sanoo, että välilä on vaikea myöntää olevansa muslimi, koska Isis on tehnyt niin paljon pahaa.

– Toivon, että Isisin kautta ei leimata koko muslimimaailmaa huonoksi. Islam ei ole ihmisten tappamista, se on rauhaa, sanoo Mohammed Aziz.