M/S Brahe -matkustaja-alus siirtyy Tanskaan

Saimaan Matkaverkko Oy ja tanskalainen Nordisk Cruise Line -varustamo ovat tehneet kahden vuoden vuokrasopimuksen. Tanskassa alus aloittaa risteilyt jo syyskuun aikana.

risteilyt
M/S Brahe
Yle/Kare Lehtonen

M/S Brahe -matkustaja-alus siirtyy Tanskaan. Alus on vuokrattu Nordisk Cruise Line -varustamolle. Tanskassa alus aloittaa risteilyt jo syyskuun aikana.

Alus ei välttämättä siirry Tanskaan lopullisesti. Aluksen vuokraamisesta on tehty kahden vuoden vuokrasopimus. Aluksen omistavan Saimaan Matkaverkko Oy:n toimitusjohtaja Kirsti Laineen mukaan vuokrasopimusta tullaan jatkamaan, jos kaikki sujuu hyvin.

Sisävesien suurin matkustaja-alus M/S Brahe päätettiin vuokrata Tanskaan, koska sen seisottaminen talvisaikaan satamassa ei ole ollut taloudellisesti kannattavaa.

– Lyhyt sesonki, iso laiva ja isot kulut myöskin talviaikaan. Laivan on parempi olla liikenteessä kuin seisoa talven yli satamassa, Laine kertoo.

Saimaalla M/S Brahen purjehduskausi on ollut noin 90 päivää. Tanskassa Nordisk Cruise Line on valmistautunut risteilemään noin 240 päivää vuodessa.

M/S Brahe lähtee Lappeenrannasta kohti Tanskaa tiistai-iltana ja on perillä Faaborgin satamassa Tanskassa lauantaina. Lappeenranta säilyy M/S Brahen kotisatamana.

M/S Brahe on on ollut Saimaan Matkaverkko Oy:n omistuksessa syksystä 2010 alkaen. Alus on risteillyt Saimaan lisäksi itäisellä Suomenlahdella. Viime vuosina alus on tehnyt risteilyjä myös Haminasta Viipuriin.

Korjaus: Vaihdettu kuva, jossa on aluksen nykyinen nimi m/s Brahe, 26.8. kello 15.45.