1. yle.fi
  2. Uutiset

Useita luokkia laitettu käyttökieltoon porilaiskoulussa

Porin Kaarisillan koulussa on laitettu kolme luokkaa käyttökieltoon. Sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Mikko Viitala kertoo, että vaatimus käyttökiellosta tuli aluehallintovirastolta.

Kotimaan uutiset
Kaarisillan koulu
Karri Laihonen / Yle

Sisäilmaongelmista pitkään kärsineessä Porin Kaarisillan koulussa on jouduttu laittamaan kolme luokkatilaa käyttökieltoon.

Porin sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Mikko Viitala kertoo, että luokkien käyttökielto asetettiin aluehallintoviraston vaatimuksesta. Aluehallintoviraston tarkastaja kävi koulussa tarkastuskäynnillä koululaisten kesälomien aikana.

Ongelmia pitkään

Pohjois-Porissa Kokemäenjoen rannalla sijaitseva, 70-luvulla rakennettu Kaarisillan koulu on kärsinyt sisäilmaongelmista pitkän aikaa. Pori aikoo rakentaa koulun tilalle uuden koulun ja purkaa vanhan huonokuntoisen koulun maan tasalle.

Aluehallintovirastossa on pidetty tärkeänä, että koulun ongelmiin saadaan selkeä ratkaisu eikä nykyisen ongelmakoulun kanssa jouduta jatkamaan enää useita vuosia. Porin tavoitteena on ollut aloittaa uuden koulun rakennustyö jo ensi vuonna.

Porin kouluissa ja päiväkodeissa on ollut viime vuosina runsaasti sisäilmaongelmia. Kesän aikana pahimpia ongelmia on Mikko Viitalan mukaan saatu korjattua. Myös Kaarisillan koulussa on tehty savutuksia, joiden tavoitteena on parantaa ilmanlaatua.

Uusi koulu Kaarisiltaan

Uuden koulun suunnittelutyön kilpailuttaminen on alkamassa. Pori pohtii parhaillaan, miten koulun rakentaminen rahoitetaan.

Suunnitelmissa on, että koulua ei rakennettaisi suoraan kaupungin omistukseen. Sen sijaan voitaisiin esimerkiksi käyttää jonkinlaista elinkaarimallia tai vuokrata koulurakennus kaupungin omistamalta yleishyödylliseltä rakennusyhtiöltä.

Uudenlaisella rahoitusmallilla halutaan pitää kaupungin menot kurissa. Kaupungin virkamiehet pyrkivät siihen, että mallin kustannukset olisivat pienemmät kuin itse rakennetun koulun kustannukset.

Kaupungin laskelmien mukaan Kaarisillan peruskorjauksen hinta uuden liikuntasalin kanssa olisi 7,5 – 8 miljoonaa euroa. Kokonaan uusi koulurakennus liikuntasalilla maksaisi noin yhdeksän miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi