Kymenlaakson kesäyliopiston toiminta sopeutuskuurille

Avoin yliopisto ja ammatillinen täydennyskoulutus ei kiinnosta entiseen malliin. Kunnilta kysytään, miten paljon koulutusta jatkossa tarvitaan.

kesäyliopistot
tussi piirtää taululle
Jarkko Heikkinen / Yle

Kymenlaakson liitto haluaa Kymenlaakson kunnilta maakunnan Kesäyliopiston toiminnasta ja tulevaisuudesta. Avoimen yliiopisto-opetuksen ja ammatillisen täydennyskoulutuksen kysyntä on vähentynyt. Samoin käytössä on entistä vähemmän valtionapua.

- Ehkä se on tämä rakennemuutos ja työttömyys, arvelee hallintopäällikkö Ulla Silmäri Kymenlaakson liitosta kysynnän hiipumista.

Syyskuun alkuun mennessä tiedetään, miten paljon ihmiset kaipaavat opetusta avoimessa yliopistossa. Kesäyliopistotoimintaa on jo supistettu muun muassa irtisanomalla Höyrypanimon toimistotilat Kotkassa lokakuun alusta.

Sen sijaan Repin-kuvataidekoulutus suosio on kasvanut ja tulevalle lukuvuodelle on valittu runsaat parikymmentä opiskelijaa.

Kuntien on määrä kertoa omat visionsa ja tarpeensa koulutuksen kohtalosta ja järjestäjästä lokakuun loppuun mennessä. Vuonna 1967 alkanutta Kesäyliopiston toimintaa ylläpitää Kymenlaakson liitto.