Ritariareenan päätypleksit vääristävät näkymää – maila mutkalla, missä kiekko?

Hämeenlinnan Ritariareenan uuden joustokaukalon päätypleksit aiheuttavat ongelmia katsojille. Päädyn pleksit vääristävät näkyvyyttä kentälle. Neuvottelut laitavalmistajan kanssa ovat käynnissä tilanteen korjaamiseksi.

urheilu
Joustokaukalon pleksit vääristävät näkymää katsomosta, jäällä HPK harjoittelemassa
Mikko Moilanen / Yle

Hämeenlinnan Liikuntahallien toimitusjohtaja Jorma Hassinen myöntää katsojille aiheutuvan kiusallisen haitan.

– Kun päädyssä ei ole lasia vaan muovia, niin siitä tulee virheitä, mitä muoveissa on aina. Päädyissä on kestävämmät polykarbonaatit ja sivuilla akryylit ja ne ovat vähän paremmat. Näillä järjestelmillä sama toimittaja on toimittanut Helsingin vanhan areenan ja Turkuhallin.

Näkyvyysongelmaan etsitään Hassisen mukaan ratkaisua seuraavan kerran ylihuomisessa palaverissa.

– Keskiviikkona tavataan seuraavan kerran ja pohditaan, onko meillä jotenkin huonompi erä päätyjen polykarbonaateissa kuin näissä muissa areenoissa, vai onko kaikilla yhtä huonot.

– Turkuhalliin en ole ollut yhteydessä ja Helsingissä kasataan kaukalo uudestaan vasta syyskuussa. Käydään tarvittaessa katsomassa paikan päälläkin, että saadaan kuva, ovatko ne samanlaiset vai ei.

Kaukalon päädyt uusiksi?

Kaukalon toimittaja on Vepe Peltonen Oy. Hallin vanha kaukalo meni yhtiölle vaihdossa ja välirahaa tarvittiin lähes 100 000 euroa. HPK-Edustusjääkiekko ry osallistui (siirryt toiseen palveluun) kustannuksiin 28 000 eurolla, sisältäen Liigan osuuden. Suomen Jääkiekkoliitto tuki hankintaa 10 000 eurolla.

– Vaihtoehtoja on mennä näillä tai vaihtaa toinen pleksierä päätyyn tai vaihtaa päädytkin akryyliin. Lasiahan ei voi laittaa, ja jokaisessa liigahallissa on joustokaukalo oltava, se on sääntöjen mukainen kaukalo, muistuttaa Jorma Hassinen.

– On ollut tiedossa, että ongelmia tulee. Voidaanko niitä vähentää, niin se on tässä työn alla. Kustannuspuolta käydään neuvotteluissa läpi, jos tässä vaihtoja tehdään.

Ehditäänkö mahdollinen vaihto tehdä ennen liigakauden alkua?

– En pysty arvioimaan tätä. Täytyy kuunnella, millaiset toimitusajat ovat. Todennäköisesti voisi jopa onnistua, jos ratkaisu on sentyyppinen, Hassinen arvioi.

HPK: ei vaikutusta kausikorttimyyntiin

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela kertoo, että heillekin on tullut palautetta päätyjen näkyvyydestä.

– Totta on, että ongelmia on, ja niitä selvitetään paraikaa laitavalmistajan kanssa. Ongelmia on kuulemma muillakin paikkakunnilla. Halliyhtiön kanssa sitä nyt selvitetään.

– Kausikorttien myyntiin tällä ei ole ollut kummempaa vaikutusta. Hankalammilla paikoilla istuvilta on tullut palautetta ja nyt selvitetään, mitä on tehtävissä, kertoo Korpela.

Korpelan mukaan HPK:n valmistautuminen kauteen on kuitenkin "hyvällä mallilla".

– Kiirettä pitää, mutta näin se on ollut ennenkin. Meillä muuttuu lipunmyyntijärjestelmä toiseen firmaan, myös panimosopimukset ja tavarantoimitussopimukset ruokapuolelta vaihtuvat, niin siinä on aina pientä säätämistä. Aikataulussa ollaan ja uskon, että kaikki toimii, kun kiekko putoaa jäähän.

Joukkue etsii vielä vahvistuksia hyökkäyspäähän. Joukkueen oma kasvatti, NHL:n, KHL:n ja Leijonien hyökkääjä Antti Miettinen pelasi viime kauden Sveitsissä. Hän on ollut HPK:n treeniringissä jo muutaman viikon.

– Tilanne on auki, sopimusta ei ole. Katsotaan, mitkä ovat Antin päätökset. Meillä on kiinnostusta Antti joukkueeseen ottaa, mutta hän katselee myös ulkomaille, kertoo Korpela.