Antero Lehto aikoo jättää MM-kisakentälle mahdollisimman paljon hikipisaroita

Susijengin Ranskassa pelaaman harjoitusottelun jälkeen tamperelainen koripalloilija Antero Lehto ehti kotiin pariksi päiväksi. Keskiviikkona alkaa matka kohti Espanjaa ja koripallon MM-kisoja.

urheilu
Suomen Koripallomaajoukkueen takamies Antero Lehto Pyhäjärven rantamaisemissa
Pyrinnön takamies Antero Lehto Pyhäjärven rantamaisemissa Marko Melto / Yle

Antero Lehto on asunut Tampereella ikänsä. Vain yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Yksi vuosi kului pelatessa Uudessakaupungissa, muuten hän on ollut Tampereen Pyrinnön miehiä.

Kulunut vuosi on ollut Lehdolle mahtava: Pyrintö voitti keväällä Korisliigan, joukkueen kapteeni Lehto valittiin vuoden pelaajaksi ja kaiken lisäksi kävi kutsu maajoukkueeseen.

– Kyllähän se täytyy olla jokaisen suomalaisen koripalloilijan haave, että pääsee maajoukkueeseen. Kun viimeisten vuosien aikana kutsua maajoukkuerinkiin ei edes tullut, niin totta kai se vähän ihmetytti minkä takia ei. Viime keväänä se kutsu sitten tuli, ja tässä ollaan.

Uudessa roolissa

Antero Lehto kiittelee, että Susijengissä tamperelainen otettiin hyvin vastaan. Oma rooli maajoukkuepeleissä ei ole niin näkyvä kuin seurajoukkueessa. Se on selvä myös Lehdolle.

– Kentälle päästyäni pitäisi sinne tuoda mahdollisimman paljon energiaa puolustuksen kautta. Paljon tulee painostettua vastustajan pelintekijää ja yrittää rikkoa sitä kautta vastustajan hyökkäyspelaamista. Se tulee olemaan päällimmäinen rooli.

– Mitä hyökkäyspäähän tulee, niin kaikki heitot mitä uppoaa, se on plussaa, Lehto summaa.

Lehto kertoo, että on sitä parempi mitä enemmän kentälle pystyy jättämään hikipisaroita. Ja jos pelin jälkeen on tunne, että on jättänyt kentälle kaikkensa, silloin Lehto voi olla tyytyväinen itseensä.

Yhdysvallat heti vastassa

Joka tapauksessa pääsy MM-kisoihin on Antero Lehdolle yksi uran kohokohdista. Pelit tulevat olemaan "kovaa vääntöä", mutta Lehto uskoo, että Susijengillä on mahdollisuuksia alkulohkosta pudotuspeleihin.

Lauantaina Susijengi ottaa mittaa koripallon mahtimaasta Yhdysvalloista. Joko jännittää?

– Totta kai, sehän on ihan selvä juttu. Maailman ihan ylivoimaisesti ykkösjoukkue tulee vastaan, ja yli 10 000 ihmistä tulee katsomaan peliä ja iso osa niistä on suomalaisia. Tuleehan se olemaan ihan mahtava tapahtuma. Ihan varmasti sen tulee muistamaan koko loppuelämänsä, ja se lukeutuu jokaisen uran kohokohtiin.