1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnan viimeinen evakkokausi alkaa

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta aloittaa viimeisen evakkolukuvuotensa tällä viikolla uusille opiskelijoille. Käytössä ovat edelleen väistötilat Pöykkölässä ja Rotkolla. Remontti valmistuu aikataulun mukaan syksyksi 2015.

Kotimaan uutiset
Lapin yliopisto taiteiden tiedekunta
Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan liimatut lattiapinnoitteet vaihdetaan niiden aiheuttamien sisäilmahaittojen vuoksi.Matti Konttinen / Yle

Pääkampuksella Taiteiden tiedekunnan F-rakennuksessa ensimmäisen kerroksen mediaopetuksen tilat ja työpajat on remontoitu kesällä, ja ne sekä pajatilat ovat nyt syksyllä jo käytössä.

Kellarikerroksen musiikkitilat saatiin käyttöön jo viime syksynä. Muilta osin työt ovat vielä täydessä vauhdissa.

- Siellä tehdään tällaisia rajattuja purkutöitä, ja sen lisäksi rakennetaan uusia pintoja, tehdään tiivistyskorjauksia, uusitaan ilmanvaihtojärjestelmää ja muita tämän tyyppisiä toimenpiteitä, Yliopistokiinteistöt oy:n ylläpitopäällikkö Jarmo Perkiö sanoo.

- Kohteessa on edetty aivan suunnitelmien mukaisesti ja kokonaisuutena on ajateltu, että kohde on otettavissa käyttöön syksyllä 2015. Hyvin on edetty, mutta toisaalta paljon on vielä tekemistä.

Pitkä piina

Lattiapinnoitteiden ja liimojen aiheuttamasta sisäilmaongelmasta lähtenyttä remonttia on kestänyt jo kaksi ja puoli vuotta.

Opiskelijoille se on tietänyt kovaa kulkemista. Vaikka esimerkiksi Pöykkölään on ollut bussikuljetus, monet ovat itselleen huonojen aikataulujen vuoksi pyöräilleet opiskelutiloihin ympäri talven.

Myös opettajilta on vaadittu pitkää pinnaa. Ja edessä on vielä yksi lukuvuosi evakon kulkurielämää.

Remontti ei ole ollut hankala mutta….

- Se on ollut hyvin haasteellinen ja sitä kautta se on kestänyt näin pitkään. Tässä on haluttu selvittää ja hakea taustat perusteellisesti tälle korjaustyölle, sanoo ylläpitopäällikkö Jarmo Perkiö.

- Haasteena on ollut se, että on haluttu tehdä mahdollisimman hyvää työtä ja saada tietyt asiat pysyvästi kuntoon.

Lue seuraavaksi