1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsinki varaa ennätysmäärän tontteja asuntotuotantoon – niille mahtuu 5 500 uutta asuntoa

Kyseessä on Helsingin suurin yksittäin asuntotonttien varauspäätös vuosikymmeniin.

Kotimaan uutiset
Mies poraa ruuvia kaiteeseen.
Petri Puskala/Yle

Helsingin kaupunginhallitus on hyväksynyt maanantaina ennätysmäisen suuren paketin tonttivarauksia. Ne mahdollistavat noin 5 500 asunnon rakentamisen 12 000 asukkaalle. Tontit sijaitsevat eri puolilla kaupunkia, muun muassa Kalasatamassa, Kuninkaantammessa ja Malmin Tullivuoren alueella.

– Kaupunginhallituksen päätös mahdollistaa Helsingin viime vuosien ennätysmäisen korkealla toteutuneen asuntotuotannon jatkumisen ja uusien toimijoiden mukaantulon Helsingin asuntorakentamiseen, apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä sanoo.

Tonteille on tarkoitus rakentaa niin yksityisiä- kuin kaupunginasuntojakin. Noin 1 300 asuntoa vastaava määrä tonteista varataan yksityisille rakennusalan toimijoille, 1 800 asuntoa kaupungin asuntotuotantotoimistolle ja 2 500 asuntoa jaetaan esimerkiksi erillisillä kilpailuilla.

Helsingin kaupungilla on nyt varattuna tontteja yhteensä lähes 17 800 asunnon rakentamista varten. Se vastaa viiden vuoden tuotantoa. Iso osa tonteista ei kuitenkaan ole vielä rakentamiskelpoisia esimerkiksi kaavoituksen keskeneräisyyden tai puuttuvan kunnallistekniikan takia.

Lue seuraavaksi