Puuvillan kauppakeskus valmistuu kiireellä avajaiskuntoon

Puuvillan kauppakeskuksen rakennustyöt ovat viimeistelyvaiheessa. Yli 300 työntekijällä riittää silti vielä kiirettä, jotta liiketilat saadaan valmiiksi ennen lokakuun lopussa pidettäviä avajaisia.

Tavaratalot & ostoskeskukset
Puuvillan liput liehuvat
Iida Pakkanen / Yle

Porin Puuvillan kauppakeskus aukeaa yleisölle lokakuun lopussa. Avajaisiin on vielä kaksi kuukautta aikaa, mutta rakennustyömaalla riittää kiirettä.

– Meillä on työmaalla nyt esimerkiksi 100 sähkömiestä ja monenlaista mittausta ja säätöä on vielä tehtävänä. Yötöitä ei sentään tehdä, mutta aikataulu on tiukka loppuun asti, kertoo tuotantopäällikkö Teemu Saarinen Skanska talonrakennuksesta.

Viimeisiä sopimuksia hiotaan

Skanska luovuttaa kauppakeskuksen tilaajalleen kuukauden kuluttua. Kauppakeskuksen johtaja Pasi Välimaa kertoo, että sillä välin solmitaan sopimuksia viimeisistäkin liiketiloista.

– Vielä on muutama tila sopimuksettomassa tilassa, mutta neuvottelut ovat käynnissä kaikkien tilojen osalta. Neliömääräisesti kauppakeskus on nyt täytetty 90-prosenttisesti, Välimaa toteaa.

Asiakasmäärät vaikuttavat vuokraa enemmän

Liikekiinteistöjen hinnat ovat huipussaan koko maassa. Puuvillan kauppakeskusta johtavan Pasi Välimaan mukaan tilanne ei ole aiheuttanut ongelmia, sillä jokaiselle liiketoiminnalle pyritään löytämään oikea vuokrataso.

– En usko, että vuokrataso on kaupoille haastavinta. Talouden näkökulmasta haastavaa on kokonaistilanne ja kaupan rakenteeseen liittyvät muutokset. Kauppiaat arvioivat nyt erityisen tarkkaan markkinapotentiaalia, ja uskon, että sitä Porin ja Satakunnan alueelta löytyy.