Pyrotekniikka valaisee Joen Yössä korkeuksiin kohoavia akrobaatteja

Kulttuuritapahtuma Joen Yö keskittyy Pielisjoen rantaan. Joensuun keskustan alueella on perjantaina (29.8.) luvassa yli 70 erilaista esitystä ja lukuisia työpajoja. Tämän vuoden tapahtumaa värittää sirkus-teema, joka tuo muun muassa sirkusteltan ja ilma-akrobatiaa joenrantaan.

kulttuuri
Kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula ja Joensuun kaupungin kulttuurisihteeri Sari Suvanto kertovat tulevasta Joen Yöstä.
Mari Nupponen / Yle

Kulttuuritapahtuma Joen Yö siirtyy Joensuun kauppatorilta Pielisjoen rantaan.

Joensuun kaupungin kulttuurisihteeri Sari Suvanto ja tapahtuman tuotannosta vastaavan Valoparta Oy:n yrittäjä Kari Kola luottavat uuteen sijaintiin.

– Ihmiset ovat lähteneet todella aktiivisesti mukaan ja kun tapahtuma tuodaan rantaan, niin siinä on positiivinen ilmapiiri yllä, toteaa Kola.

Rantakatu suljetaan liikenteeltä Koskikadun ja Suvantosillan väliseltä alueelta, mutta sekin muuttuu tapahtuma-alueeksi.

Sari Suvanto

– Rantakatu suljetaan liikenteeltä Koskikadun ja Suvantosillan väliseltä alueelta, mutta sekin muuttuu tapahtuma-alueeksi, kertoo Suvanto.

Rantakadun sulkeminen on pääosin turvallisuussyistä johtuva ratkaisu.

Suljetulla tieosuudella on mahdollista nähdä salsatanssia ja roller derbyä.

Pyrotekniikkaa ja ilma-akrobatiaa

Joen Yön sirkus-teema näkyy jokirantaan tulevana sirkustelttana ja useiden ammattilais- ja harrastajasirkusryhmien esityksinä.

– Illan lopuksi tulee monitaide-esitys, jossa nähdään vesitykkejä, pyrotekniikkaa, ilma-akrobaatteja ja tanssijoita, Kola kertoo.

Illan lopuksi tulee monitaide-esitys, jossa nähdään vesitykkejä, pyrotekniikkaa, ilma-akrobaatteja ja tanssijoita.

Kari Kola

Monitaide-esitystä on mahdollista seurata jokea ympäröiviltä rannoilta.

Esiintyjien ja yleisön kiinnostus Joen Yötä kohtaan on näkynyt palautteessa ja yhteydenotoissa kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppulan mukaan.

– Ennemminkin on tunkua ohjelmapuolelle kuin, että jouduttaisiin houkuttelemaan. Mielestäni saamme suhteellisen pienellä satsauksella merkittävän ja ison kaupunkifestivaalin, Pilppula toteaa.

Joensuun kaupungille tapahtuma maksaa 35 000 euroa.